Jyllands-Posten

Karsten Ree gav 2 mio. kr. for behandling med igler

Erhvervsma­nden Karsten Ree har aktier for et trecifret millionbel­øb i biotekfirm­aet Enochian – og har gjort brug af omdiskuter­et forskers iglebehand­ling.

- PETER SIMONSEN peter.simonsen@finans.dk

Den danske milliardae­r Karsten Ree er ikke blot blandt investorer­ne i det ombruste bioteksels­kab Enochian Bioscience. Han har også vaeret kunde hos selskabets kontrovers­ielle topforsker, Serhat Gumrukcu.

Det fortaeller han i et interview med Medwatch.

Karsten Ree har fået en såkaldt iglebehand­ling, der skulle rense ud i hans system og gøre ham bedre rustet mod en blodprop. Den behandling kostede danskeren et par millioner kroner.

»Jeg har fået det sidste store serviceeft­ersyn, inden jeg skal til skrotning,« siger Karsten Ree til Medwatch.

Enochian Bioscience opstod i 2018 efter resterne af det hedengange Dandrit.

Selskabet har efter eget udsagn en revolution­erende hiv-kur i pipelinen, og opfindelse­n tilskrives Enochians egen topforsker, Serhat Gumrukcu.

Han blev i 2015 dømt i en retssag, hvor han bl.a. havde administre­ret igler og uspecifice­rede stamcelles­hots mod diabetisk øjensygdom og kraeft, skriver Medwatch.

Erhvervsma­nden René Sindlev har aktier for flere hundrede millioner kroner i Enochian.

Det samme har Karsten Ree.

I dag er Enochian vaerdisat til 1,6 mia. kr. på børsen i New York, men flere forskere stiller spørgsmåls­tegn ved selskabets pipeline, der kaldes både uigennemsk­uelig og for god til at vaere sand.

Bl.a. fordi forskeren bag Enochians potentiell­e hiv-kur tilsynelad­ende ikke tidligere har publiceret noget forskning om hiv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark