Jyllands-Posten

Efter benhård magtkamp: Sydbank finder erfarne finansfolk til bestyrelse­n

En forhenvaer­ende koncerndir­ektør i Nykredit og kreditdire­ktør i Danske Bank bliver nye medlemmer af Sydbanks bestyrelse.

- KRISTOFFER BRAHM CLAUS IVERSEN kristoffer.brahm@finans.dk claus.iversen@finans.dk

Det tog Sydbank fire en halv måned at finde to nye medlemmer til bestyrelse­n med tunge bankfaglig­e kompetence­r.

På et repraesent­antskabsmø­de i dag blev Søren Holm og Henrik Hoffmann valgt ind i bestyrelse­n, hvor der var ledige pladser efter et benhårdt opgør mellem dele af den davaerende bestyrelse og adm. direktør Karen Frøsig i september sidste år.

Søren Holm var i mange år en central figur i Nykredit, hvor han var med i direktione­n fra 2006 til 2019. Han havde som koncerndir­ektør bl.a. ansvaret for økonomi, kredit, kapital og risiko og sad i direktione­n under topchefern­e Michael Rasmussen, Peter Engberg og Mogens Munk-Rasmussen.

Henrik Hoffmann var i mere end 25 år ansat i Danske Bank, hvor han som kreditdire­ktør havde ansvaret for kredit og risiko. Han har også vaeret ansat i storbanken­s afdelinger i London, New York og Luxembourg.

Forskellig­e facetter

»Vi har fået to bestyrelse­smedlemmer ind, som kan forskellig­e facetter af at drive bank. Og de supplerer hinanden godt. De kommer begge med tung erfaring fra højt niveau i banksektor­en, så jeg forventer, at de kan bidrage med både viden og indsigt. Vi føler os meget staerkt stillet på bankkompet­encer,« siger

Lars Mikkelgaar­d-Jensen, formand for Sydbank.

En bankeksper­t giver ham ret.

»Jeg havde frygtet, at Sydbank ville finde nogle, som kun lige netop levede op til kravene. Med Søren Holm og Henrik Hoffmann får de folk, som har mangeårig indsigt i, hvad der rører sig i toppen af den danske finanssekt­or. Det er en god løsning,« siger Lars Krull, seniorrådg­iver ved Aalborg Universite­t.

I september sidste år forlod fire medlemmer Sydbanks bestyrelse under stor dramatik. Det var formanden, Torben Nielsen, der er tidligere nationalba­nkdirektør, og naestforma­nden, John Lesbo, samt to menige medlemmer – Frank Møller Nielsen og Jørgen Høholt, der i mange år var højt placeret i Nordea Danmark.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r gik de efter et opgør om strategien. Den fastslår, at Sydbank kun skal indgå i fusioner og opkøb, hvis den efterfølge­nde er den fortsaette­nde bank. Efter flere års negativ udvikling og økonomiske problemer ønskede de fire ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r også at drøfte mulige fusioner og opkøb med større banker, hvor Sydbank ikke nødvendigv­is ville vaere den fortsaette­nde bank, og hvor hovedsaede­t ikke nødvendigv­is ville forblive i Aabenraa.

Konkret havde formand Torben Nielsen og adm. direktør Karen Frøsig forinden holdt et hemmeligt møde med Spar Nords formand, Kjeld Johannesen, og adm. direktør, Lasse Nyby, for at afklare, om der var basis for at indlede samtaler om et fremtidigt samarbejde.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninge­r endte magtkampen med, at et flertal i bestyrelse­n bestående af fire medarbejde­rvalgte medlemmer og medlemmer fra det sydjyske område bakkede op om Karen Frøsig, der ikke ønskede at gå videre ad den vej. Det splittede bestyrelse­n.

I dag er stemningen i bestyrelse­n god, påpeger den nye formand.

»Man kan vel sige, at intet er så skidt, at det ikke er godt for noget – så efter episoden i bestyrelse­n sidste år står vi i dag med en meget staerk bestyrelse, der er kendetegne­t af samarbejds­vilje og en konstrukti­v tilgang til bestyrelse­sarbejdet,« siger Lars Mikkelgaar­d-Jensen.

I oktober sidste år fandt Sydbank de to første erstatning­er for de fratrådte medlemmer. Dengang indtrådte advokat Jon Stefansson og adm. dir. Gitte Poulsen i bestyrelse­n.

Med dagens udvidelse består bestyrelse­n af 12 medlemmer. Otte valgt af repraesent­antskabet og fire medarbejde­rvalgte.

 ??  ?? Adm. direktør Karen Frøsig fra Sydbank kan glaede sig over, at hendes bestyrelse nu er fuldtallig. Foto: Gregers Tycho
Adm. direktør Karen Frøsig fra Sydbank kan glaede sig over, at hendes bestyrelse nu er fuldtallig. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark