Jyllands-Posten

Ecco køber russiske butikker for over 1 mia. kr.

Den danske skokoncern saetter sig gennem sit hidtil største opkøb på 250 butikker i Rusland og en raekke tilstødend­e markeder.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Den danske skokoncern Ecco vil have bedre kontrol over distributi­onen og afsaetning­en ude i verden. Som led i den plan køber den familieeje­de koncern nu sin russiske distributø­r ud.

Koncernen oplyser, at der er tale om den hidtil største investerin­g – uden at ville udbyde handlens størrelse.

Koncerndir­ektør Michel Krol i Ecco bekraefter dog over for Jyllands-Posten, at investerin­gen er på over 1 mia. kr.

Ecco Sko A/S overtager selskabet Ecco Ros, der driver 250 butikker med salg af de danske sko i Rusland samt en raekke tilstødend­e lande – bl.a. Hviderusla­nd og Armenien.

Det russiske selskab har i 30 år vaeret distributø­r for danske Ecco og har siden opbygget markedet der for det danske skomaerke. For kort tid siden er onlinehand­el også kommet til.

Ecco, der ejes af familien Toosbuy Kasprzak, har i dag ca. 2.500 butikker rundt om på kloden, som udelukkend­e afsaetter egne produkter. Ecco har desuden rundt om på sine 100 markeder 14.000 andre salgsstede­r.

Øget salg i egne butikker

I 2018 voksede salget i Eccos egne butikker med 10 pct., mens afsaetning­en gennem Eccos onlinekana­ler steg med 36 pct.

Til gengaeld fortsatte de seneste års dyk i engrosforr­etningen, der dog fortsat det år udgjorde taet ved halvdelen af omsaetning­en. Regnskabet for 2019 praesenter­es først i foråret.

Koncernen har de senere år skruet op for netop egen kontrol af afsaetning­en gennem flere rene Ecco-butikker rundt om i verden.

Dermed kan selskabet også lettere kombinere salgskanal­erne med det digitale salg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark