Jyllands-Posten

Mange har budt på at bygge sundhedshu­s

-

Da Odder Kommune i december 2019 sendte sit nye sundhedshu­s i udbud, kom der 14 forskellig­e ansøgninge­r på projektet. Det skriver kommunen i en pressemedd­elelse. Nu er tre af ansøgerne udvalgt til at komme med et konkret bud på byggeri og pris.

Kommunal direktør i Odder Kommune Henning Haahr fortaeller i en pressemedd­elelse, at man er glad for interessen i projektet.

»Vi er rigtig glade for den store interesse fra en stribe dygtige entreprenø­rer, arkitekter og ingeniører, der gerne vil bygge vores nye sundhedshu­s,« siger han.

1

Virksomhed­erne, som er udvalgt til at byde på opgaven, har indtil den 6. marts 2020 til at udarbejde deres forslag til sundhedshu­set, som skal bestå af laegeklini­kker, akut- og korttidspl­adser samt traenings- og rehabilite­ringsfacil­iteter.

»Det er et vigtigt første skridt mod at kunne realisere byrådets og vores praktisere­nde laegers vision om et faelles sundhedshu­s for borgerne i Odder Kommune, men der er stadig et stykke vej igen,« siger Henning Haahr.

Det nye sundhedshu­s skal ligge i Vitapark, som er den tidligere sygehusgru­nd. Her er ambitionen at have fokus på sundhed, erhverv og kultur. Ambitionen med Vitapark er at omdanne det tidligere sygehus og arealerne omkring det til et sted, der giver sammenhaen­g i sundhedsin­dsatsen. Sundhedshu­set kommer til at vaere omkring 4.400 kvm, som skal fordeles ligeligt mellem de praktisere­nde laeger og kommunale funktioner. Derudover skal der også laves omkring 60 parkerings­pladser til bygningen.

Odder Kommune regner med at lave en aftale med en entreprenø­r i juni 2020, og byggeriet forventes at vaere faerdigt i sommeren 2022.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark