Jyllands-Posten

Taxa kørte forgaeves en hel uge til bosted

Mandag i sidste uge kørte taxachauff­ør Susanne Kaempe forgaeves til Grenaa. Det samme skete tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

-

Susanne Kaempe skulle hente to børn i Grenaa og køre dem til deres specialsko­le i Allingåbro, som hun plejer at gøre. Hun vidste, de var på skiferie, men alligevel blev hun sendt dertil fem dage i traek.

»Jeg meldte allerede første dag ind til Midttrafik, at jeg var kørt forgaeves, og at de var på skiferie. Men deres bosted havde ikke afmeldt turene,« siger Susanne Kaempe til TV2 Østjylland og fortsaette­r:

»Jeg kunne så ringe til Midttrafik hver dag, og min chef fik penge fra Norddjurs Kommune hver dag, for at jeg kørte forgaeves.«

Den absurde situation fik Susanne Kaempe til tasterne. Hun kunne vaere glad for, at hendes vognmand fik penge for at køre uden elever, men hun er forarget over situatione­n.

»Norddjurs Kommune har i den grad brug for pengene. De fem taxature er måske småpenge, men mange baekke små,« siger Susanne Kaempe om baggrunden for opslaget på sin Facebook-vaeg:

»Og så er jeg og mange andre, kan jeg se på Facebook, stødte over, at pengene ser ud til smuldre vaek.«

Klar fejl

Norddjurs Kommune har betalt for, at Susanne Kaempe er kørt fra sin vognmand på Djursland og til Grenaa.

»Jeg gik ikke efter omtale, men lavede opslaget for at råbe politikern­e op. Det er lykkedes,« siger hun.

Hos Norddjurs Kommune laegger formanden for børne- og ungdomsudv­alget, Mads Nikolajsen (SF), sig fladt ned.

»Der er sket en klar fejl på bostedet, hvor børnene bor. Her har man ikke afmeldt turene,« siger han og tilføjer:

»Vi har fået afmeldinge­rne fra Midttrafik, men skolen vidste heller ikke med sikkerhed, at børnene ikke kom i sidste uge.«

Norddjurs Kommune har nu indskaerpe­t over for det kommunalt ejede bosted, at en lignende situation ikke skal gentage sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark