Jyllands-Posten

27-årig mand faengslet og udvist for overfald

En mand er blevet udvist til Somalia, efter han mandag ved Retten i Aarhus blev dømt skyldig i at have overfaldet en dørmand i Aarhus.

-

En 27-årig mand blev mandag ved Retten i Aarhus idømt 11 måneders ubetinget faengsel og udvist til Somalia, efter han blev kendt skyldig i med en 7 kg tung jernstolpe at have overfaldet en dørmand. Det oplyser Østjylland­s Politi i en pressemedd­elelse.

Episoden udspillede sig natten til den 18. oktober foran en bar på Sankt Clemens Straede i Aarhus. Her tog den 27-årige en jernstolpe ved indgangspa­rtiet til baren. Han slog dørmanden i baghovedet, så der kom en større flaenge.

Dørmandens kollegaer overmanded­e den 27-årige og tilkaldte politiet, der anholdt overfaldsm­anden og sigtede ham for grov vold. Han blev fremstille­t i grundlovsf­orhør og har siden siddet varetaegts­faengslet.

I retten forklarede den 27årige, at han var blevet afvist i døren af dørmanden dagen før overfaldet, og at han mente, at dørmanden havde begået vold mod ham ved den lejlighed.

Den 27-årige blev desuden dømt for i marts at have slået en anden mand under en bytur i Aarhus, ligesom han blev dømt for at have truet en ekspedient, flere faerdselsf­orseelser og for at fornaerme politiet. Anklager Steffen Dam Andersen haeftede sig ved alvorsgrad­en af overfaldet på dørmanden.

»Det er et groft overfald, som kunne have endt meget vaerre, og så er det skaerpende, at det bliver begået mod en dørmand, der er saerligt udsat i sit arbejde. Selv om den 27-årige har sin familie i Danmark, og han har boet i landet i naesten 20 år, vurderede retten, at der var grundlag for at udvise ham,« sagde anklageren.

Den 27-årige har tidligere fået en dom for vold, hvor han fik en advarsel om udvisning. Den 27-årige erkendte at have slået dørmanden, men ankede dommen på stedet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark