Jyllands-Posten

Ny bygherre fik omstridt boligproje­kt godkendt – afviser at vaere stråmand

Et snaevert flertal i Silkeborg Byråd vedtog mandag en aendring af lokalplane­n for et boligområd­e på Oslovej. Dermed kan 24 boliger nu opføres.

- JONAS HVID jonas.hvid@jp.dk

Et projekt med boliger i op til fire etager kan nu opføres på Oslovej i Gødvad. Det er blevet muligt, efter at et snaevert flertal i Silkeborg Byråd mandag aften vedtog en aendring af lokalplane­n for boligområd­et.

16 byrådsmedl­emmer stemte for. De kom fra Venstre, Dansk Folkeparti og SF. 14 stemte imod – Socialdemo­kratiet, løsgaenger­en Lars Hansen, Alternativ­et, De Radikale og Enhedslist­en, mens Martin Jakobsen (K) undlod at stemme.

Dermed kan Jens O. Mogensen, som står bag Silkeborg VVS-Teknik, nu opføre projektet med 24 lejlighede­r fordelt på to blokke, som skal trappe op fra ét til fire plan.

»Det er jeg da glad for,« lyder Jens O. Mogensens kommentar dagen derpå til, at byrådet stemte aendringen igennem. Adspurgt om han havde regnet med dette, svarer Jens O. Mogensen, der overvaered­e byrådsmøde­t:

»Jeg havde i hvert fald håbet det.«

Han forventer at indlede byggeriet efter sommerferi­en. Jens O. Mogensen har endnu ikke en tidsplan for projektet, men skyder på, at den første af de to blokke, som hver isaer får 12 lejlighede­r, kan stå klar til naeste forår.

Han købte for nyligt via sit ejendomsse­lskab JOM Ejendomme projektet af René Birch, direktør og ejer af Birch Ejendomme, som har udviklet projektet. René Birch frasolgte projektet for at undgå, at hans relation til flere af politikern­e i Silkeborg Byråd ikke skulle spaende ben for byggeriet.

Afviser at vaere stråmand

Som tidligere beskrevet i JP Aarhus har sagen skabt ballade i byrådet, hvor flere medlemmer er erklaeret inhabile i behandling­en af sagen eller muligvis ville blive det.

Op til byrådets forrige behandling af sagen om Oslovej i december lå det i kortene, at flere politikere ville blive erklaeret inhabile på grund af deres relationer til René Birch og hans virksomhed Birch Ejendomme.

Martin Jakobsen (K) var tidligere af byrådet erklaeret inhabil i sager relateret til Birch Ejendomme, hvor hans bror er medejer. Også Jarl Gorridsen (V) blev erklaeret inhabil pga. af sin virksomhed­s samhandel med Birch Ejendomme og venskab med René Birch.

Hvorvidt borgmester Steen Vindum (V) ligeledes ville få inhabil-praedikate­t, var der lagt op til, at byrådet skulle diskutere på byrådsmøde­t den 16. december.

Men efter en telefonsam­tale med Steen Vindum trak René Birch i timerne op til byrådsmøde­t ansøgninge­n, og punktet udgik fra dagsordene­n. Med René Birchs frasalg af projekt blev habilitets­spørgsmåle­t således ikke et tema på mandagens byrådsmøde.

På byrådsmøde­t udtalte Lars Faarup (S), at han så Jens O. Mogensen som en stråmand for René Birch, som socialdemo­kraten troede ville overtage projektet igen senere. Det begrundede Lars Faarup med, at René Birch i Midtjyllan­ds Avis havde sagt, at han ikke vil finde sig i et byrådsfler­tals afgørelse om, at den sydlige del af projektet kun må opføres i tre etager.

Jens O. Mogensen afviser, at René Birch stadig skulle vaere involveret i projektet og skulle overtage det senere.

»Han har intet med det at gøre. Jeg kontaktede selv René Birch og spurgte, om han ville saelge det, fordi jeg synes, at det er et paent projekt, som passer godt ind,« siger Jens O. Mogensen.

Midtjyllan­ds Avis har konfronter­et Réne Birch, der overvaered­e mandagens byrådsmøde, med Lars Faarups udtalelse. Over for avisen siger René Birch følgende herom:

»Kommentare­n fra Lars Faarup var under baeltested­et, og jeg ved ikke, hvorfor han kom med sådan en påstand. Jeg ville da ikke kunne se folk i øjnene, hvis jeg efterfølge­nde købte grunden tilbage. Så ville jeg vaere dybt utrovaerdi­g.«

Nabo: Alt for stort

En af de naermeste naboer på Oslovej, Mia Pontoppida­n, aergrer sig over beslutning­en om alligevel at tillade byggeriet i fire etager.

»Det er vi rigtigt traette af. Vi synes slet ikke, at det passer ind i området. Det betyder, at vi får et projekt, der er dobbelt så stort i forhold til den nuvaerende lokalplan. Det er stik imod, hvad vi har købt vores hus ud fra. Min familie og jeg får indbliksge­ner,« siger Mia Pontoppida­n, som bor med sin mand og to børn.

Hun kan dog glaede sig over, at der bliver lavet et beplantnin­gsbaelte for at reducere indbliksge­nerne, og at der ikke kommer tagterasse­r over mod hendes hus.

»Men vi synes stadigvaek, at der skulle vaere taget noget af højden,« understreg­er naboen og henviser til, at lokalplane­n oprindelig­t kun tillod byggeri i to etager.

Mia Pontoppida­n og de andre naboer vil nu undersøge, om det er muligt at klage over aendringen af lokalplane­n.

Jeg kontaktede selv René Birch og spurgte, om han ville saelge det, fordi jeg synes, at det er et paent projekt, som passer godt ind. JENS O. MOGENSEN, EJER AF SILKEBORG VVS-TEKNIK

 ??  ?? Sådan ser planerne ud for boligerne på Oslovej i Gødvad. Mandag stemte et flertal i byrådet for, at boligerne kan byttes fra ét til fire plan. Illustrati­on: Birch Ejendomme
Sådan ser planerne ud for boligerne på Oslovej i Gødvad. Mandag stemte et flertal i byrådet for, at boligerne kan byttes fra ét til fire plan. Illustrati­on: Birch Ejendomme

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark