Jyllands-Posten

Markedsfør­ing af lån til hasardspil­lere på Facebook var ulovlig

Det var ulovligt, at en onlineport­al for forbrugslå­n målrettede reklamer til maend med interesse for spil.

-

Firmaet bag en onlineport­al for forbrugslå­n overtrådte reglerne, da det sidste år målrettede sine reklamer på Facebook til maend med interesse for spil. Det har Forbrugero­mbudsmande­n bestemt i den første afgørelse om målrettet markedsfør­ing på det sociale medie.

Sagen begyndte, da en person klagede over en reklame for låneportal­en med navnet Favoritlån.

Klageren havde på sin Facebook-profil klikket på banneret »hvorfor ser jeg denne annonce?«.

Her kunne han se, at den var målrettet til ham, blandt andet fordi »… Favoritlån gerne vil nå ud til personer, som er interesser­ede i onlinespil. Dette er baseret på din aktivitet på Facebook...«

Firmaet bag portalen, Sky Connect ApS, har ifølge Forbrugero­mbudsmande­n oplyst, at man ønskede at målrette sine reklamer til maend mellem 28 og 45 år, der blandt andet interesser­er sig for onlinespil.

Strider mod god skik

Men Forbrugero­mbudsmande­n vurderer, at det strider imod god skik at markedsfør­e lån til brug for finansieri­ng af hasardspil.

»Jo mere viden virksomhed­erne har om de forbrugere, som de målretter deres reklamer mod, desto større krav stiller markedsfør­ingsloven til, at virksomhed­erne ikke markedsfør­er sig i strid med almene samfundshe­nsyn, som social ansvarligh­ed og etisk adfaerd,« siger forbrugero­mbudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

»Hvis en virksomhed målretter sin markedsfør­ing af lån til hasardspil­lere, er det efter min opfattelse i strid med god markedsfør­ingsskik, fordi det er i strid med almene samfundshe­nsyn,« siger hun.

Sky Connect ApS er ifølge Forbrugero­mbudsmande­n nu ophørt med de målrettede reklamer på Facebook og slipper derfor med en advarsel.

Hvis annoncerin­gen genoptages, kan det føre til et påbud og en mulig politianme­ldelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark