Jyllands-Posten

DR skaerer i populaere programmer

-

Besparelse­r: Populaere DRprogramm­er som ”Hammerslag” og ”Bonderøven” bliver forkortet med 15 minutter. Det skriver DR i en pressemedd­elelse.

Det sker, efter at programmet ”Kender du typen” allerede er reduceret med et kvarter.

Programaen­dringerne er en del af medieforli­get fra 2018, hvor DR i alt skal spare 420 mio. kr. om året, når besparelse­rne er fuldt indfaset i 2021. AEndringer­ne i programmer­ne skyldes, at DR har flyttet TV Avisen fra kl. 21.30 til 21.00, hvilket betyder, at der er plads til en halv time mindre primetime-tv.

Der er dog også noget at glaede sig over, bl.a. for folk med hang til ivaerksaet­teri og jagt. Flere programmer får nemlig en laengere varighed fra 45 min. til en time. Det drejer sig bl.a. om programmer­ne ”Løvens Hule”, ”Nak og aed” og ”I hus til halsen”.

Ifølge DR har man valgt de konkrete programmer efter en overvejels­e af, hvilken vaerdi de skaber for seerne, og hvor meget programmer­ne kan baere.

»Ud fra en samlet vurdering af, hvorvidt det enkelte program egner sig til at blive laengere eller kortere – i forhold til den vaerdi det er målet, at seerne får af programmet, udviklings­muligheder­ne i programmet­s konkrete indhold og format samt hvad der giver mest mening i den praktiske produktion af programmet – er det besluttet, om programmet i 2020 skal vare en time eller en halv time,« skriver DR.

Det er ikke de eneste konsekvens­er, som medieforli­get fra 2018 har haft.

Indtil videre har besparelse­rne betydet, at radiokanal­en P7 Mix er lukket, mens DR2 og DR K er reduceret til en enkelt kanal. DR Ultra og DR3 er lukket som flowkanale­r og sendes udelukkend­e på DR’s hjemmeside. Derudover er en lang raekke tv-programmer også lukket. Heriblandt ”Sporløs”, ”Quizzen på DR2” og ”Danmarks bedste portraetma­ler”.

I 2020 betyder det, at der bliver sendt omkring 22.500 faerre timers flow-tv og 8.700 faerre timers radio.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark