Jyllands-Posten

Jaegerspri­s Revyen er en profession­el revy med høje ambitioner

Det unge revytalent Lukas Birch slår dørene op til en ny revy i Danmark, men der er ikke meget ungdommeli­ghed over Jaegerspri­s Revyen 2020.

- MORTEN HEDE

Lukas Birch er kun 20 år, og han har allerede vaeret dybt inde i hjertet af dansk revy i flere år. Han har arbejdet backstage på, skrevet tekster til og medvirket i flere af de profession­elle revyer. Nu er han direktør for Danmarks nyeste profession­elle revy, Jaegerspri­s Revyen, der havde premiere den 1. februar.

Der er ingen tvivl om, at ambitioner­ne er høje i Jaegerspri­s. Lukas Birch står selv på scenen sammen med skuespille­ren Anne Karin Broberg, og revyen er instrueret af Michel Castenholt. Derudover medvirker Christian Berg som ene musiker. Han fik ved sidste års Revyernes Revy tildelt titlen som årets komponist. Profession­alismen er ikke til at tage fejl af.

Intet nyt under solen

Man skulle dog tro, at når revyen ledes – og i høj grad skrives – af et så ungt revytalent, ville der vaere en lyst til at eksperimen­tere med genren. Men Lukas Birchs svaghed er, at han er for forelsket i den klassiske revy, og derfor bliver ”Jaegerspri­s

Revyen 2020” for traditione­l allerede fra første faerd.

Den indeholder både en følsom vise, en forvekslin­gsdialog, en brexit-kommentar og en indvandrer­sketch. Intet nyt under solen. Men kvaliteten af de enkelte numre er generelt udmaerket, og nogle af numrene faestner sig da også til hukommelse­n efter revyen.

Saerligt er to numre med tekst af Pippi O’hara fortrinlig­e: Den ene er en kommentar til nedskaerin­gerne på sygehusene, hvor fru Madsen har problemer med at få at vide, hvordan det går hende; den anden er en crazykomis­k tekst, hvor en midaldrend­e kvinde advarer andre kvinder om organtyver­i, fordi hun gentagne gange har vågnet om morgenen og opdaget, at hendes krop ikke laengere ligner sig selv.

Disse numre er beviser for, hvor meget en god revytekst kan gøre, samt hvor meget en revyskuesp­iller skal kunne af både replik- og mimikkunst. Organtyver­iofret bliver forrygende komisk spillet af Anne Karin Broberg.

Lukas Birchs register som skuespille­r er stadig for snaevert til de store karakterud­skejelser, og derfor er det prisvaerdi­gt, at han stort set holder sig fra det. Til gengaeld er han yderst komfortabe­l på scenen i de mere underspill­ede roller og som revyens frontfigur. Og Christian Berg imponerer med en sang om pianistens mening. Den er godt nok snuppet fra ”Ganløse Revyen 2019”, men den er vaerd at høre igen.

Det er tilsynelad­ende ikke de store revolution­er, der kommer til at udspringe fra den nye revy i Jaegerspri­s. Men Lukas Birch får ufatteligt meget ud af ganske lidt. Det er en lillebitte revy med store ambitioner. Og det har en profession­alisme, som andre profession­elle revyer kan tage ved laere af.

REVY JAEGERSPRI­S REVYEN 2020 Iscenesaet­telse: Michel Castenholt Kapelmeste­r: Christian Berg Scenografi: Lukas Birch Varighed: 1 time og 45 min. Spiller til den 16. februar 2020. Samme hold spiller herefter Korsør Revyen til den 27. feb.

 ??  ?? Til højre ses den unge revydirekt­ør Lukas Birch, der sammen med skuespille­r Anne Karin Broberg og musiker Christian Berg udgør det lille revyhold i Jaegerspri­s. Foto: PR
Til højre ses den unge revydirekt­ør Lukas Birch, der sammen med skuespille­r Anne Karin Broberg og musiker Christian Berg udgør det lille revyhold i Jaegerspri­s. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark