Jyllands-Posten

Tilfaeldig­hed fik Per Frandsen til engelsk fodbold

Per Frandsen fik otte år i engelsk fodbold og er i dag traener i Hvidovre

- BENJAMIN LILLELUND benjamin.lillelund@jp.dk

Det var egentlig tilfaeldig­t, at Per Frandsen fik en lang karriere i udlandet. I 1996 var Bolton-traener Colin Todd i Danmark for at se Henrik ”Store” Larsen an, men da han blev skadet kort inde i kampen, kørte Todd i stedet til Parken.

Her spillede Frandsen efter eget udsagn en god kamp og fik en kontrakt med Bolton efterfølge­nde.

Per Frandsen er opvokset i København, hvor ungdomstid­en bragte ham forbi BK Skjold og B 93. Seniorkarr­ieren blev indledt i 1988 for B 1903. Derefter gik turen til Frankrig i 1990, hvor han havde fået kontrakt med Lille. Over 100 kampe fik Frandsen, men så fik klubben økonomiske problemer. Det udnyttede FC København til at skrive kontrakt med midtbanesp­illeren i 1994, og efter at have vundet pokalturne­ringen drog Per Frandsen til Bolton i 1996.

Han hjalp Bolton til Premier League-oprykning, hvor han spillede alle 38 kampe og var et af lyspunkter­ne i saesonen, som endte med nedrykning.

Per Frandsen spillede i Blackburn en enkelt saeson, men opholdet var ikke vellykket. Frandsen skiftede tilbage til Bolton, hvor han var indtil 2004. Han spillede et halvt år i Wigan, men stoppede karrieren i januar 2005 på grund af en korsbåndss­kade.

På landsholde­t fik Per Frandsen debut i 1990, og han var med til sommer-OL i 1992, hvor han fik fuld tid i alle tre kampe. Frandsen var også til VM i 1998 som indskifter i to kampe. I alt fik Frandsen 23 kampe på A-landsholde­t.

Per Frandsen har siden 2017 vaeret cheftraene­r for Hvidovre IF, som spiller i 1. division.

Per Frandsen, tidl. landsholds­spiller og nuvaerende fodboldtra­ener, Klampenbor­g

 ??  ?? Arkivfoto
Arkivfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark