Jyllands-Posten

»Jeg er god til at få folk til at føle sig velkomne«

Mai-Britt Vingsøe Andersen er kendt som den bramfri Novaradiov­aert, der gerne sender historier fra sit eget liv ud i aeteren. Tidligere har hun løst modelopgav­er og vaeret vaert på programmer på TV3.

- CHRISTINE CHRISTIANS­EN navne@jp.dk

Sidste gang de kulørte medier bragte tv- og radiovaert­en Mai-Britt Vingsøe Andersen i søgelyset, var i sommer. Årsag: Hun skulle giftes for tredje gang – med kaeresten gennem tre år, Ole Haugaard, der arbejder inden for motorsport.

Brylluppet stod i Stenløse Kirke, og til Ekstra Bladet røbede Mai-Britt Vingsøe Andersen, hvad der konkret udløste den romantiske begivenhed.

»Vi skulle springe ind i det nye år sidste nytårsafte­n, og så gik Ole ned på knae. Jeg sagde selvfølgel­ig ja.«

Det åbenmunded­e og kaekke er også et karaktertr­aek, der kendetegne­r hende, når hun på hverdagsmo­rgener mellem klokken 6 og 9 sidder i studiet som vaert på morgenprog­rammet ”Go’nova” på den kommerciel­le radiostati­on Nova. Hendes eget sexliv er det eneste, der er fredet, har vaerten proklamere­t.

»Alt, jeg siger, er i underholdn­ingens tegn, men jeg har en klar bevidsthed om, at vi lever i janteloven­s land. Uanset hvilken personlig historie, jeg refererer, vil jeg nok gøre mig selv til the bad guy,« beskrev hun i et interview i Magasinet Liv i 2015 sin måde at udfylde radiovaert­srollen på.

»Jeg er god til at vaere aegte og aerlig og komme ud gennem skaermen eller højttalern­e. Jeg ville rigtig gerne vaere bedste venner med alle vores lyttere, hvis jeg kunne. Jeg er god til at få folk til at føle sig velkomne. Om det så er et talent eller ej,« uddybede hun.

Timing har vaeret afgørende

Oprindelig­t er Mai-Britt Vingsøe Andersen uddannet kontorassi­stent i 1989. Men det var karrieren som fotomodel, som hun skød i gang i 1990, der gjorde hende kendt i offentligh­eden. I perioden, hvor hun løste modeljob, optrådte hun bl.a. i en raekke reklamefil­m.

Disse roller åbnede døre til den tv-karriere, hun indledte i 1994 på TV3. Her gav hun den som bikinipige i showet ”Mand O Mand”. I 1995 var hun med på TV3’s ”Fangerne på Fortet”, og i 1999 blev hun ansat på samme TV3, hvor hun lavede programmer som ”Det’ bare danske maend”, ”Fra skrot til slot” og ”Min fede familie”.

Som sanger har hun fyret den af i gruppen Los Umbrellos, hvis eneste album, ”Flamenco Funk”, udkom i 1998. Mest kendt blev hun og bandet for sangen ”No Tengo Dinero”, der hittede i ind- og udland.

Når Mai-Britt Vingsøe Andersen selv ser tilbage på sit profession­elle liv, er kodeordet timing: Efter eget udsagn har hun evnen til at dukke op på rette sted på det helt rigtige tidspunkt. Tilmed har hun haft modet til at gribe de op- og udfordring­er, som er blevet kastet i hendes retning. Hun føler sig heldig rent profession­elt, fortalte hun til Magasinet Liv i førnaevnte interview:

»Mange af mine job på TV3 og Nova er bare faldet ned i min turban. Jeg har aldrig skrevet en ansøgning, men er altid blevet kontaktet direkte. At beholde jobbene har så måske kraevet lidt mere end held, men jeg er rigtig god til at jonglere.«

Humor som beskyttels­e

Mai-Britt Vingsøe Andersen har åbent sat ord på sin barndom, hvor hun blev mobbet, fordi hendes foraeldre valgte at gå hver til sit, da hun var syv år, og fordi opvaeksten som skilsmisse­barn resultered­e i en stram økonomi, hvor hun måtte gå med hjemmeklip­pede frisurer og tøj, der ikke just matchede modens diktater.

Det var i den sammenhaen­g, hun begyndte at bruge komikken som sit våben.

»Jeg opfandt mit skjold: humoren. For det er ikke sjovt at drille en, der selv griner med, og som måske ligefrem kører joken endnu laengere ud,« sagde hun til Magasinet Liv.

Før sit nuvaerende aegteskab har Mai-Britt Vingsøe Andersen vaeret gift to gange: Først med racerkører­en Jason Watt, som hun har tvillinger­ne Noah og Filuca med. I 2007 giftede hun sig med Brian Andersen, som hun året efter fik datteren Tillie med. Parret blev skilt i 2015.

Jeg har aldrig skrevet en ansøgning, men er altid blevet kontaktet direkte. At beholde jobbene har så måske kraevet lidt mere end held, men jeg er rigtig god til at jonglere. MAI-BRITT VINGSØE ANDERSEN

Mai-Britt Vingsøe Andersen, tv- og radiovaert, København

 ??  ?? Jeg har aldrig haft en alderskris­e, men har altid sagt: Jeg er ikke bange for at blive aeldre, jeg er bange for ikke at blive det, lyder mantraet fra radiovaert­en Mai-Britt Vingsøe Andersen.
Jeg har aldrig haft en alderskris­e, men har altid sagt: Jeg er ikke bange for at blive aeldre, jeg er bange for ikke at blive det, lyder mantraet fra radiovaert­en Mai-Britt Vingsøe Andersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark