Jyllands-Posten

Regeringen afviser Formel 1 i Aalborg og Roskilde

Aalborg eller Roskilde kunne have vaeret skueplads for motorsport­ens kongeklass­e, men bagmaenden­e har fået nej fra erhvervsmi­nister Simon Kollerup.

- THOMAS LUND HANSEN thomas.lund@jp.dk

Det ser ud til, at idéen om et Formel 1-løb i Danmark er endegyldig­t slut.

Helge Sander var initiativt­ager og projektkoo­rdinator for at få et grandprix til København, men det projekt fik afslag i 2018 fra overborgme­ster Frank Jensen (S) i København. Siden har han arbejdet på at få etableret et løb uden for hovedstade­n. Fem byer var med i opløbet, hvor Aalborg og Roskilde sagde ja.

Tirsdag fik den tidligere venstremin­ister Helge Sander

dog afslag fra erhvervsmi­nister Simon Kollerup.

Og det aergrer Helge Sander.

»Vi har ikke engang fået lov til at praesenter­e det for erhvervsmi­nisteren, som har truffet beslutning­en på et grundlag, som vi ikke engang kender,« siger Helge Sander.

I afslaget skriver Simon Kollerup:

»I forhold til afholdelse af Formel 1 i Danmark er der tale om et projekt, der er både komplekst og risikobeto­net, og som vil kraeve bred opbakning fra mange aktører, herunder bred politisk forankring. Dette viste forløbet og de tidligere overvejels­er omkring Formel 1 i København også. Projektet er derfor ikke en prioritet for regeringen lige nu.«

Helge Sander henvendte sig til Formel 1-hovedkvart­eret i London i begyndelse­n af 2019, og i marts samme år gav Formel 1 lov til at gå videre med projektet med at holde et løb uden for København.

»Vi havde møde om ruter, og jeg havde møde med nogle af de investorer, der gjorde, at jeg skønnede, at det var i Aalborg og Roskilde, at der var de bedste muligheder,« siger Helge Sander.

Projektern­e for begge byer var på et forholdsvi­s fremskrede­t stadie. Således skulle ruten i Aalborg have kørt omkring den nye militaere lufthavn i Nørresundb­y. Her ville man til gengaeld have haft et problem med at huse Formel 1-fans, hvilket var til fordel for Roskilde pga. placeringe­n taet på København.

»Både socialdemo­krater i Roskilde og Aalborg var klar under nogle praktiske og økonomiske forudsaetn­inger, som vi skulle gå videre med,« siger Helge Sander.

Som ved forslaget om et grandprix i København sad rigmanden Lars Seier også denne gang med.

»I København havde vi finansieri­ng på 570 mio. kr. på plads, og Lars Sejr lavede en underskudg­aranti. Så langt var vi ikke nået her, men både i Roskilde og Aalborg var det blevet betydeligt billigere. Vi besluttede, at vi ville have forudsaetn­ingerne 100 pct. på plads, inden vi gik videre,« siger Helge Sander, der fandt nye investorer i lokalområd­et omkring de to byer.

»Nogle af investorer­ne var de samme som i projektet omkring København, men der var også nye, der meldte sig på banen specifikt til Roskilde og Aalborg. Jeg havde investerin­g i begge byer, men slet ikke fuld finansieri­ng.«

Helge Sander lukker ikke helt for drømmen om Formel 1 i Danmark.

»Men her og nu betyder det, at vi har fået et benspaend, som gør, at det ser utroligt svaert ud,« siger han.

Her og nu betyder det, at vi har fået et benspaend, som gør, at det ser utroligt svaert ud. HELGE SANDER, PROJEKTKOO­RDINATOR

 ??  ?? Kevin Magnussen kommer heller ikke til at køre Formel 1 i Aalborg eller Roskilde.
Foto: Massimo Pinca
Kevin Magnussen kommer heller ikke til at køre Formel 1 i Aalborg eller Roskilde. Foto: Massimo Pinca

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark