Jyllands-Posten

Skjern-traener røg ud efter otte måneder

Assistente­n bliver forfremmet i Skjern Håndbold, der onsdag fyrede cheftraene­ren.

- THOMAS LUND HANSEN thomas.lund@jp.dk

Otte måneder, så gav ledelsen i Skjern Håndbold efter og fyrede den islandske traener Patrekur Jóhannesso­n.

»Der har vaeret manglende lyst, manglende energi, manglende mod, manglende tro på tingene. Vi ser lidt modløse ud,« siger bestyrelse­sformand Carsten Thygesen om beslutning­en.

Fyringen kommer efter et efterår, hvor Skjern har spillet langt under det niveau, som man så i slutningen af sidste saeson – hvor det blev til bronze – og ikke mindst forrige saeson med danmarksme­sterskabet og den sensatione­lle kvartfinal­e i Champions League.

»Patrekur kunne bare ikke få tingene til at lykkes. Sådan er det, når man har med mennesker at gøre. Jeg er rigtig ked af, at vi skal af med ham, han er en fantastisk traener og en fantastisk mand, men når det ikke lykkes, skal man justere,« siger han.

Jóhannesso­n og Skjern blev allerede i december enige om, at den 47-årige islaending skulle stoppe til sommer. Patrekur Jóhannesso­n fortalte dengang, at der lå familiaere årsager bag beslutning­en om at stoppe efter et år. Nu stopper han fem måneder før tid. Afløseren er allerede klar, da traenerass­istent Claus Hansen er blevet forfremmet.

Hvorfor besluttede I jer ikke allerede i EM-pausen i januar for at fyre ham?

»Vi har en grundlaegg­ende holdning om, at man ikke bare skal fyre for at fyre. Når tingene ikke fungerer, er det ikke bare traenerens skyld, vi er alle en del af det, så vi er ovre i noget mavefornem­melse,« siger Carsten Thygesen.

Hvad med dig, du har ansat en mand, der måtte forlade posten efter otte måneder?

»Det kunne også vaere rigtigt at skifte bestyrelse­sformand. Pilen peger indad, vi har ikke fået det her sat ordentligt sammen, og så er det selvfølgel­ig ledelsens ansvar og dermed mig.«

Det har ikke vaeret muligt at få en kommentar fra Patrekur Jóhannesso­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark