Jyllands-Posten

Ejerlejlig­hederne er kommet sig

Trods store stigninger siden finanskris­en koster en ejerlejlig­hed i Storkøbenh­avn omkring det samme som i 2006.

- EMMA J. KJAER Emma.J.Kjaer@jp.dk

Priserne på lejlighede­r er på landsplan først for nylig kommet lige over niveauet før finanskris­en, når man korrigerer for tab af købekraft, og ligger under niveauet i flere regioner.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

»De prisstigni­nger, der var fra 2004 til 2006, var meget kraftige. Lige nu har vi haft fremgang siden 2012, og det er først nu, vi rammer samme niveau. Det vidner om, at vi har haft en mere afmålt boligprisf­remgang, som har mere hold i virkelighe­den,« siger Mira Lie Nielsen, boligøkono­m og chefanalyt­iker hos Nykredit.

Udvikling gået i stå

I 3. kvartal 2019 lå priserne på ejerlejlig­heder således kun 0,9 pct. højere, end da de toppede i 3. kvartal 2006, korrigeret for inflation.

I Region Sjaelland er ejerlejlig­hederne stadig 8 pct. billigere efter inflation end i 4. kvartal 2006, hvor de sidst toppede. Det er trods stigninger på omtrent 37 pct.

I Region Syddanmark og Region Midtjyllan­d er priserne hhv. 7 pct. og 4 pct. lavere.

Udviklinge­n lader endda til at vaere gået i stå. Siden midten af 2018 har den ligget nogenlunde fladt ifølge Danmarks Statistik.

Det skyldes ifølge Mira Lie Nielsen, at man siden finanskris­en har indført en raekke stramninge­r, der bl.a. gør det svaerere at låne.

Stramninge­rne indebaerer bl.a. en indførelse af udbetaling­skrav på 5 pct. på lån, skaerpede regler for udlån i vaekstområ­der samt en begraensni­ng af lånemuligh­eder for husholdnin­ger med høj gaeld.

I Region Nordjyllan­d og Region Hovedstade­n har man ifølge Danmarks Statistik oplevet de største stigninger.

 ??  ?? Prisen på ejerlejlig­heder er nu tilbage på 2006-niveau.
Prisen på ejerlejlig­heder er nu tilbage på 2006-niveau.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark