Jyllands-Posten

Danske Bank saetter turbo på indsats for at erobre grønt lånemarked

Finanssekt­orens seneste klimatilta­g bliver rabat til boligkunde­r, hvis de energiforb­edrer boligen.

- KRISTOFFER BRAHM CLAUS IVERSEN kristoffer.brahm@finans.dk claus.iversen@finans.dk

Danske Bank kaster sig med fuld styrke ind i kampen om det voksende milliardma­rked for lån til den grønne omstilling. Sammen med Realkredit Danmark har banken besluttet sig for at tilbyde boligkunde­rne store rabatter, der gør det billigere for dem at investere i klimavenli­ge energiforb­edringer af deres boliger.

Tiltaget er det seneste i en lang raekke fra den danske finanssekt­or, som står klar med hundredvis af mia. kr. til at støtte den grønne omstilling.

»Vi ønsker at hjaelpe vores kunder til at gennemføre energiforb­edringer for at bidrage til den grønne omstilling,« siger Carsten Nøddebo, adm. direktør i Realkredit Danmark.

Rabat på 6.000-7.000 kr.

Han vil ikke spekulere i, hvor stort et milliardbe­løb realkredit­selskabet vil yde i lån uden at modtage gebyrer, eller hvor meget det vil koste i mistet indtjening. Men Danske Bank forventer en omfattende grøn omstilling de kommende år.

Den konkrete besparelse for kunder, der tager et tillaegslå­n for at energiforb­edre boligen, løber op i 7.400 kr., fordi de slipper for at betale ekspeditio­ns- og lånesagsge­byr. For kunder med prioritets­lån i Danske Bank, kaldet Danske Bolig Fri, er rabatten på 6.000 kr.

Alle energiforb­edringer, som er med i boligjobor­dningen og udløser et håndvaerke­rfradrag, er omfattet af Danske Banks rabatordni­ng.

Den danske pensionsse­ktor meldte sidste efterår ud, at den stod klar med 350 mia. kr. til investerin­g i energiinfr­astruktur, grønne aktier og obligation­er samt energieffe­ktivt byggeri. Dette beløb kommer oven i eksisteren­de og igangvaere­nde investerin­ger på godt 150 mia. kr.

Landets største pensionsse­lskab, PFA Pension, lancerede desuden for nylig et helt nyt pensionspr­odukt, hvor investerin­gerne samlet set bliver CO2-reducerend­e fra år 2030, ligesom Nykredit har lanceret en investerin­gsforening, som er godkendt af Svanemaerk­et.

»Jeg tror, at de kommende år vil byde på store omvaeltnin­ger på det her område. Der kommer til at ske utroligt meget på både investerin­gssiden og lånesiden,« vurderer Berit Behring, der ud over at stå i spidsen for Danske Banks Wealth Management­enhed også er ansvarlig for bankens øgede satsning på baeredygti­ghed og grøn omstilling.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark