Jyllands-Posten

GN vokser og lancerer ny strategi

I 4. kvartal overhalede GN Audio selskabets anden division, GN Hearing. Lyddivisio­nen bidrager mere og mere til koncernens voksende omsaetning.

- SIGNE TIND HVAS signe.t.hvas@jp.dk

GN Audio fortsaette­r sit vaekstridt og bidrager til, at GN Store Nord kommer ud af 2019 med høje vaekstrate­r; rater, som selskabet forventer vil fortsaette i 2020.

Selskabets omsaetning lander på 12,6 mia. kr. mod 10,6 mia. kr. i 2018. Det er en stigning på 19 pct.

Det er stadig GN Audio, der isaer har fart på. Divisionen er vokset med 30 pct. i det forgangne år og omsatte for 6,2 mia. kr. En my mindre end GN Hearing, hvis omsaetning landede på 6,4 mia. kr.

4. kvartal var endnu et forrygende kvartal for GN Audio, der havde en vaekst på 24 pct. og en omsaetning på 1,96 mia. kr. Dermed overhalede lillebror storebror, der havde en omsaetning på 1,72 mia. kr.

Både høreappara­ter og headsets skal fortsaette vaeksten, lyder selskabets guidance. Med to års høj vaekst har et af spørgsmåle­ne til regnskabet vaeret, om vaeksten mon kan fortsaette. Og det mener selskabet bestemt.

Vil ligge over markedet

GN Hearing forventer, at markedet for høreappara­ter vil vokse 4-6 pct., og planen er at ligge over. Selskabet forventer at opnå en ebitda-margin på over 20 pct. GN Audio fortsaette­r også de høje vaekstambi­tioner. Her er forudsigel­sen, at markedet vil vokse med 20 pct., og også her sigtes efter en ebitda-margin på over 20 pct.

GN venter i 2020 at nå en organisk vaekst på mere end 6 pct. i Hearing og mere end 14 pct. i Audio.

Dermed har selskabet endnu højere forventnin­ger, end analytiker­ne havde inden regnskabet. Her var konsensus en organisk vaekst på 5,7 pct. i GN Hearing i 2020 og på 13,0 pct. i GN Audio.

I forbindels­e med regnskabet lancerer GN ny strategi. Her er et af punkterne, at synergier imellem divisioner­ne skal vaere med til at forbedre produktern­e. Det er generelt innovation, der er i centrum i strategien.

Selskabet har netop afsluttet sin 2017-2019-strategi, ”Hear More, Do More, Be More”, og det var derfor forventet, at der ville komme en ny. GN skriver i regnskabet, at man stadig vil have fokus i samme boldgade, og at det netop er individual­iserede brugerople­velser, produkter og løsninger, der kommer i fokus.

Aktionaere­rne i GN kan se frem til et lidt større udbytte end i 2018. Bestyrelse­n foreslår at udbetale 1,45 kr. per aktie, hvilket giver et samlet udbytte på 206 mio. kr.

I 2018 udbetalte GN 1,35 kr. per aktie.

GN forventer også at fortsaette med at tilbagekøb­e aktier. Selskabet er i gang med et aktietilba­gekøbsprog­ram, der udløber til marts. Her er planen at købe aktier tilbage for op mod 1 mia. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark