Jyllands-Posten

Jagt på opkøb og nye salgsveje

Fleggaard-koncernen melder, at den dansktyske graensehan­del med øl, vin, sodavand og andre dagligvare­r kører ligeud. Koncernen satser på vaekst gennem flere opkøb.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Fleggaard holder fast i en stor milliardha­ndel med graensevar­er gennem tiltag, som skal gøre det lettere for danskerne at købe ind lige syd for den dansk-tyske graense. Selskabet rapportere­r om hastig vaekst i onlinehand­len, hvor varerne bestilles online og hentes ved Flensborg. Derfor udvides den aktivitet.

Den sønderjysk­e familiekon­cern Fleggaard har graensebut­ikker ved landegraen­sen mellem Danmark og Tyskland samt faergefart­en fra Danmark til Rostock/Puttgarden.

Koncernen er den største aktør i dansk-tysk graensehan­del med ni butikker i Calle-kaeden samt otte under navnet Fleggaard.

Koncernen har netop offentligg­jort regnskab for 2018/19. Det viser en omsaetning på niveau med året før for de samlede aktivitete­r, der rummer 14 forskellig­e selskaber. Ud over graensebut­ikkerne bl.a. engroshand­el, leasing og andre handelsvir­ksomheder.

For den velkendte graensehan­del lyder meldingen fra koncernche­f Jens Klavsen i Fleggaard, at den udvikler sig helt stabilt på linje med dagligvare­handlen i Danmark, hvor salget opgjort i volumen er uden vaekst.

»Vores forretning med graensehan­del havde endnu et godt år, der gav en omsaetning og resultat på niveau med de seneste år. Der købes lidt flere fødevarer nu i graensebut­ikker. Men udviklinge­n er helt stabil trods aendrede afgifter på varer i Danmark,« siger Jens Klavsen.

Tysk lovgivning med et loft for antallet af kvadratmet­er, der kan anvendes til graensehan­del, gør, at han ikke umiddelbar­t ser oplagte muligheder for at ekspandere med flere butikker. Derfor arbejdes der med at optimere den bestående forretning. Det seneste år er der gennemført sammenlaeg­ninger af lagre og indkøbsfun­ktioner i de tyske selskaber.

På samme måde har Fleggaard lavet et system med såkaldt click & collect, hvor kunderne hjemmefra kan bestille onlinevare­r, som afhentes pakket. Det sker ved en graensebut­ik, der er udpeget som faelles center for de syv butikker ved graenseove­rgange i Kruså og Padborg.

Konceptet skal udvikles

»Den kombinatio­n af salgskanal­er giver klart øget aktivitet med et stigende antal kunder. Det koncept arbejder vi fortsat med at udvikle,« siger Jens Klavsen.

Regnskabet for 2018/19 i koncernen viser et samlet mindre dyk i resultatet i forhold til året før, som dog var positivt praeget af en ekstraordi­naer millionind­taegt fra salg af et hotel.

»Vi har fremgang på den ordinaere drift. Samtidig var året praeget af interne projekter med større synergi på tvaers i koncernens selskaber.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark