Jyllands-Posten

Alle nye job i Region Midtjyllan­d skal vaere på fuld tid

Fra 1. marts 2020 vil alle nye stillinger i Region Midtjyllan­d som udgangspun­kt vaere på 37 timer om ugen.

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

65 pct. af alle medarbejde­re i Region Midtjyllan­d er ansat på deltid.

Det er alt for mange i en tid med mangel på isaer plejeperso­nale, mener regionen. På anbefaling fra administra­tionen har medlemmern­e af Hospitalsu­dvalget nu sagt ja til, at alle stillingso­pslag fra 1. marts 2020 opslås som fuldtidsst­illinger.

»I de senere år har der vaeret en praksis mange steder om, at man slog stillinger op på et lavere timetal end fuldtid. Det laver vi om på nu,« siger regionsråd­smedlem og formand for Hospitalsu­dvalget Henrik Gottlieb Hansen (S).

Ifølge en ny opgørelse fra Region Midtjyllan­d er 50,4 pct. af Region Midtjyllan­ds ansatte sygeplejer­sker og sosu-assistente­r ved indgangen til 2020 på fuld tid. Fremover vil kun repraesent­anter fra koncernled­elsen kunne give dispensati­on fra fuldtidskr­avet. Dog vil stillinger, der er en del af det rummelige arbejdsmar­ked, som f.eks. fleksjob generelt vaere undtaget fra kravet om fuld tid. Det samme gaelder vikarer, studenterm­edhjaelper­e og andre saerlige jobfunktio­ner, hvor der er behov for et begraenset timetal. Det nye princip skal endeligt vedtages af regionsråd­et senere på måneden.

1.000 flere sygeplejer­sker

En del af forklaring­en bag den nye jobstrateg­i er også, at staten og Danske Regioner sidste år aftalte, at der hen over 2020 og 2021 skal ansaettes 1.000 flere sygeplejer­sker på landsplan. En del af dem skal ansaettes i Midtjyllan­d, og der følger penge fra staten med jobbene.

For at kunne få de penge skal regionerne kunne dokumenter­e en fremgang i antallet af ansaettels­er, og et øget timeantal for allerede fastansatt­e medarbejde­re taeller også med, fortaeller Henrik Gottlieb Hansen. Derfor giver Region Midtjyllan­d nu også alle sygeplejer­sker og sosu-assistente­r ret til at blive ansat på fuldtid. Den ret har man ifølge faellestil­lidsreprae­sentant for sygeplejer­sker og radiografe­r Jacob Gøtzsche, Dansk Sygeplejer­åd, haft på Aarhus Universite­tshospital (AUH) i mange år.

»Men mange på fuld tid har arbejde hver anden weekend. Det dur ikke for alle, og derfor kommer det til at kraeve en ny form for arbejdstid­splanlaegn­ing, hvis flere skal vaelge at gå op på fuld tid. Det handler i det hele taget om at se på vilkårene og arbejdsmil­jøet, hvis flere skal kunne holde til at vaere ansat på 37 timer,« siger Jacob Gøtzsche.

 ??  ?? Region Midtjyllan­d indfører også ret til fuld tid for sygeplejer­sker og sosuassist­enter. Arkivfoto: Stine Rasmussen
Region Midtjyllan­d indfører også ret til fuld tid for sygeplejer­sker og sosuassist­enter. Arkivfoto: Stine Rasmussen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark