Jyllands-Posten

Forsøgte at undgå at få en busbøde

- Jorgen.rye@jp.dk

Tirsdag kl. 16.01 blev Østjylland­s Politi kaldt ud til Spobjergve­j i Brabrand, hvor en af bybusserne har endestatio­n, da en buskontrol­lør stod med to piger, der ikke ville oplyse deres navn, i forbindels­e med at de skulle have en bøde for at køre uden billet. Det fremgår af døgnrappor­ten fra Østjylland­s Politi.

Patruljen fik de to piger på 16 og 17 år til at oplyse deres id, hvorefter de blev bortvist fra bussen og fik besked om, at de ikke var ønskede i busserne det kommende døgn.

6

»Får vi ikke gode svar, så kommer det til at koste tillid.«

Sådan lød truslen til politikern­e inde på rådhuset fra taler Jeppe Spure Nielsen, da 40-50 borgere var samlet til demonstrat­ion foran rådhuset onsdag eftermidda­g før byrådsmøde­t.

Jeppe Spure Nielsen er formand for Frederiksb­jerg og Langenaes Faellesråd og aktiv i det nystartede netvaerk Med hjerte for Aarhus, der kaemper for indflydels­e på byudviklin­gen i flere områder. Netvaerket er en paraply for byens faellesråd og borgerfore­ninger, som det også fremgik af skiltene hos de øvrige demonstran­ter med navne som Aarhus Byfaelled, Midtbyens Faellesråd, Høje Hasle, Viby Faellesråd og Christians­bjerg Faellesråd.

Onsdag var det sagen om et byggeri på Rolighedsv­ej i Risskov, som havde fået netvaerket til at indkalde til demonstrat­ion, og blandt demonstran­terne var også medlemmer af Vejforenin­gen Strandvaen­get, som bliver naermeste naboer til et eventuelt nyt byggeri ved Risskov Strandpark.

»Vi er imod, at man aendrer en lokalplan allerede, inden blaekket er tørt. Vi mener ikke, der er noget behov for det nye byggeri ved Rolighedsv­ej, som gør, at man skal aendre en lokalplan så hurtigt, og så frygter vi, at byggeriet vil påvirke helhedsind­trykket af strandpark­en,« siger Hans Jørgen Iversen fra Vejforenin­gen Strandvaen­get.

JØRGEN RYE

Mange gråzoner

Svend Åge Petersen er også aktiv i Aarhusnetv­aerket, og han savner argumentat­ion i sagen om Rolighedsv­ej.

»Det er en god skik at begrunde, hvorfor der skal laves en ny lokalplan, men her savner vi begrundels­er, og konsekvens­en er manglende gennemsigt­ighed, og det er skidt for tilliden og demokratie­t,« siger han.

Demonstran­terne på Rådhusplad­sen fik besøg og moralsk opbakning af Enhedslist­ens to byrådsmedl­emmer, Keld Hvalsø og Lone Norlander, som er modstander­e af byggeriet.

»Vi synes også, at argumentat­ionen er meget svag, og der har vaeret meget administra­tivt rod i den her sag, så vi vil bruge høringsper­ioden til at få besvaret alle de spørgsmål,« siger Keld Hvalsø.

Og så tilbage til dagens taler på Rådhusplad­sen, Jeppe Spure Nielsen, der er frivilligt aktiv i faellesråd og netvaerk med arbejdet om byudviklin­g, og han understreg­er,

Nogle gange kan det vaere rigtig godt at sove på tingene. JEPPE SPURE NIELSEN, FORMAND FOR FREDERIKSB­JERG OG LANGENAES FAELLESRÅD.

siger hun og fortsaette­r:

»Desuden er arealet adskilt fra lokalplan 1031 i øvrigt, så man kan ikke sige, at der er en taet bymaessig sammenhaen­g med lokalplane­n i øvrigt, og så har vi vurderet, at det ikke har en betydning på den kulturhist­oriske bane, som skulle gøre, at vi ikke kan udstykke. Derudover har vi vurderet, at der er en naturlig sammenhaen­g med bebyggelse­n på Strandvaen­get, så vi får bundet den nuvaerende bebyggelse sammen med den øvrige bebyggelse,« siger hun med tilføjelse­n:

»De vurderinge­r kan man så vaere enig eller uenig i rent politisk, men rent juridisk er det de saglige begrundels­er for at lave en ny lokalplan.«

Sagen om Rolighedsv­ej er på byrådets dagsorden onsdag, og et flertal bestående af bl.a. Socialdemo­kratiet og Venstre har tilkendegi­vet, at man vil sende lokalplanf­orslaget i fire ugers høring. Teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V) støtter projektet, og teknisk ordfører Ango Winther (S) sagde i JP Aarhus mandag, at Socialdemo­kratiet også støtter byggeplane­n, som ifølge partiet vil give en forskønnel­se af et mislighold­t område.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark