Jyllands-Posten

Forvirring over faerre spor og kortere Bering-Beder Vej

Byrådet skulle onsdag afsaette et trecifret millionbel­øb til Bering-Beder Vejen, men en raekke politikere var i tvivl om, hvad de skulle sige ja til.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Hvis prisen for Bering Beder Vejen løber løbsk, kan man droppe et vejspor eller forkorte omfartsvej­en, så den ikke krydser Oddervej.

Det har ingeniørvi­rksomheder­ne KPMG og Niras peget på, og det skabte onsdag debat og forvirring, da byrådet skulle tage stilling til en anlaegsbev­illing til vejen.

»Der er en del uklare spørgsmål, som vi er nødt til at have styr på. Et er det spareforsl­ag, der er kommet om, at man kan slutte vejen ved omfartsvej. Det ville vaere skørt ikke at fortsaette den hele vejen til Beder. Vi bakker op om vejen, men vil gerne vaere klogere på, hvad vi siger ja til,« sagde Ango Winther (S).

Samme budskab lød fra Enhedslist­en, mens Almaz Mengesha (V) var usikker på, om der i indstillin­gen var anbefalet at reducere BeringBede­r Vejen fra en tresporet til en tosporet vej.

»Jeg takker for denne indstillin­g med mange år bag sig. Men det ville vaere aergerligt at reducere vejen. Processen har allerede skabt usikkerhed for beboere, og nu skaber man endnu mere usikkerhed,« sagde hun.

Maksimalt 470 mio. kr.

Jan Ravn Christense­n (R) undrede sig:

»Jeg er forvirret. Jeg kan ikke se, at man laegger op til en tosporet vej, men i stedet en to-plus-en-vej, som byrådet hele tiden har ønsket. Men alene på grund af al den usikkerhed er der al mulig grund til at sende sagen til udvalgsbeh­andling.«

Og sådan blev det, lige efter at borgmester Jacob Bundsgaard (S) sluttede diskussion­en af med et forsøg på opklaring. Der er ikke lagt op til en tosporet vej, heller ikke at stoppe vejen inden Beder Landevej.

»Byrådet har vaeret meget tydeligt omkring, at vejen ikke må koste mere end 470 mio. kr. Derfor er det vigtigt, at byrådet får reelle muligheder for at sikre, at man holder sig inden for rammen, og ingeniørvi­rksomheder­ne har givet bud på, hvor man kan skrue på projektet,« sagde han.

Bering-Beder Vejen bliver en straekning på 12 km, der skal forbinde Oddervej i sydøst med Østjyske Motorvej og Torshøjvej i nordvest.

Vejen udgør sammen med E45 og Djurslands­motorvejen en ny Ring 3 uden om Aarhus.

I efteråret 2016 besluttede byrådet en nordlig linjeførin­g ud af tre mulige alternativ­er, og i efteråret 2017 blev der som en del af Budget 2018 afsat 470 mio. kr. til vejen.

Alene på grund af al den usikkerhed er der al mulig grund til at sende sagen til udvalgsbeh­andling JAN RAVN CHRISTENSE­N, MEDLEM FOR SF I AARHUS BYRÅD

 ??  ?? Bering-Beder bliver en straekning på 12 km, der skal forbinde Oddervej i sydøst med Østjyske Motorvej og Torshøjvej i nordvest. Illustrati­on: Aarhus Kommune
Bering-Beder bliver en straekning på 12 km, der skal forbinde Oddervej i sydøst med Østjyske Motorvej og Torshøjvej i nordvest. Illustrati­on: Aarhus Kommune

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark