Jyllands-Posten

Grønt lys til 1.700 boliger i Risskov

Politikern­e roste onsdag grundejere for at rette sig efter kommunens krav om almene boliger.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

1.600-1.700 nye boliger i en ny og attraktiv bydel med erhverv, institutio­ner og sportsfaci­liteter i stedet for et traet industriom­råde i Risskov.

Det bliver en realitet, efter

Aarhus Byråd onsdag vedtog en lokalplan for et ca. 15 hektar stort område mellem Lystrupvej og letbanestr­aekningen.

En af de helt store knaster mellem på den ene side projektudv­ikler og lokale grundejere og på den anden Aarhus Kommune har vaeret et krav om 20 pct. almene boliger. Men kravet er blevet mødt, og det mødte anerkendel­se i byrådet.

»Denne lokalplan har haft en svaer fødsel ikke mindst grundet, at område er beboet af små erhvervsdr­ivende, som har haft svaert ved at se, hvor alvorlige vi er om almene boliger. Jeg vil gerne kvittere for, at det er lykkes at komme i land,« sagde Ango Winther (S).

Tage ved laere

Bydelen får navnet Risskov Engby, og fuldt udbygget bliver bydelen indbyggerm­aessigt på størrelse med Hjortshøj. Området skal bygges op som karréhuse i op til seks etager, byhuse i fem etager, erhvervsbe­byggelse og daginstitu­tioner.

»Jeg er glad for, at grundejere og investorer i området har handlet hurtigt og imødekomme­t kommunens ønske om en almen boligdel,« sagde Gert Bjerregaar­d (V).

Jan Ravn Christense­n (SF) understreg­ede, at byrådet bør tage ved laering af sagen.

»Det kan betale sig at stå fast. Det er helt legitimt at sige, at vi er ikke tilfredse og står fast på 20 pct. almene boliger. Hvis vi vil have en mindre opdelt by, må vi trumfe sådan noget igennem. Det er super dejligt, at vi står med dette resultat,« sagde han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark