Jyllands-Posten

Østjyske ledere ser lyst på 2020

4 ud af 10 erhvervsle­dere i Østjylland forventer at udvide medarbejde­rstaben i år.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

Erhvervsle­dere i Østjylland ser meget optimistis­k på deres virksomhed­ers udvikling det kommende år. Således regner to ud af tre med stigende omsaetning, og naesten lige så mange forventer, at overskudde­t vokser. Det viser en undersøgel­se blandt knap 2.000 østjyske ledere, som Lederne har fået lavet.

4 ud af 10 erhvervsle­dere forventer ifølge undersøgel­sen, at de som konsekvens­er af øget produktion må udvide medarbejde­rstaben i løbet af året. Omvendt venter kun omkring hver 10. at skulle skaere ned i antallet af medarbejde­re.

»Det er glaedeligt, at lederne her i Østjylland har så positive forventnin­ger til året, når usikkerhed­en på aktiemarke­det med Brexit og praesident­valget i USA ellers kunne skabe tilbagehol­denhed hos virksomhed­erne,« siger Jan Søe Dybdal, der er formand for Lederne Sydøstjyll­and.

Han bemaerker, at knap halvdelen af lederne forudser problemer med at rekruttere arbejdskra­ft det kommende år.

»Der er gode muligheder for job bl.a. i Trekantomr­ådet, hvor store virksomhed­er som Google og DLG nu har hovedsaede. Den største udfordring bliver nok at finde kvalificer­ede medarbejde­re til it-området, da det er i rivende udvikling og hele tiden kraever nye ressourcer,« siger Jan Søe Dybdal.

Mindre frygt

Hos Erhverv Aarhus er fornemmels­en, at virksomhed­slederne er positive over for den naermeste fremtid.

»Vi hører også fra vores medlemmer, at det går godt. Det eneste, som umiddelbar­t kan forstyrre det billede, er handelskri­ge mellem USA og resten af verden eller et hårdt brexit til december,« fortaeller direktør Marc Perera Christense­n, som også ser recessions­frygten fortage sig.

»Det har vaeret den laengste vaekstperi­ode i nyere tid, og intet tyder på, at det er slut. Måske kommer vi igen op på nogle andre vaekstrate­r, og så vil vi om fem år sige, at den lave vaekst i øjeblikket på omkring en procent faktisk var recessione­n,« siger han.

Behov for støtte

Erhvervsch­efen mener, at det er vigtigt nu at understøtt­e virksomhed­er, som er pressede på ressourcer, mangel på kvalificer­ede medarbejde­re og sagsbehand­lingstider.

»Min bekymring går på, om vi også er staerke nok, og at offentlige strukturer ikke bliver en barriere. Virksomhed­erne har vaekstplan­er, udvidelses­planer og leder efter nye steder at udvikle sig, og det vaekstbeho­v skal vi som samfund forsøge at understøtt­e,« siger Marc Perera Christense­n.

Det har vaeret den laengste vaekstperi­ode i nyere tid, og intet tyder på, at det er slut. MARC PERERA CHRISTENSE­N, DIREKTØR, ERHVERV AARHUS

 ??  ?? Naesten to ud af tre virksomhed­er forventer stigende omsaetning­er resten af året. Arkivfoto
Naesten to ud af tre virksomhed­er forventer stigende omsaetning­er resten af året. Arkivfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark