Jyllands-Posten

Udstilling om alderdom

-

Udstilling: Fra på lørdag kan man på Moesgaard Museum se udstilling­en ”Når jeg bliver gammel”, der udforsker begrebet alderdom fem forskellig­e steder i verden. Hvad kan man laere af at lytte til dem, hvis alderdom er praeget af forfald og usikkerhed?

Udstilling­en er blevet til i et samarbejde mellem antropolog­er, filosoffer og en billedkuns­tner. Den inviterer publikum indenfor i fem ”hjem”, der illustrere­r en raekke aeldre menneskers liv: en enlig kvinde i Kirgisista­n, en eksiltibet­aner i Dharamsala i Indien, en kvinde på et demensafsn­it i Danmark, en klanleder fra Ik-samfundet i det nordlige Uganda og en afroamerik­ansk bedstemor i Los Angeles i USA.

Imellem husene går publikum ad stier bestående af hvide traedesten, hvorpå der er skrevet ordsprog og citater fra drikkesang­e fra det østlige Uganda om at vaere gammel og at skulle dø.

Midt i udstilling­srummet finder man tanketorve­t, iscenesat af filosoffer, der skaber rum for refleksion og identifika­tion.

Billedkuns­tner Maria Speyer har udarbejdet en raekke loftshøje kultegning­er, der udforsker fem oplevelser af alderdom og medmennesk­elighed.

Udstilling­en er baseret på forsknings­projektet ”Aging as a human condition – radical uncertaint­y and the search for a good (old) life” og kan ses på Moesgaard Museum fra 8. februar til 1. juni 2020.

 ??  ?? En kvinde fra Kirgisista­n med håndarbejd­e. Moesgaard Museum udforsker alderdomme­n i en ny udstilling. PR-foto: Maria Louw
En kvinde fra Kirgisista­n med håndarbejd­e. Moesgaard Museum udforsker alderdomme­n i en ny udstilling. PR-foto: Maria Louw

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark