Jyllands-Posten

Coronaviru­s fører til aendrede rejsevejle­dninger

-

Udenrigsmi­nisteriet har foretaget aendringer i alle omkring 75 rejsevejle­dninger på ministerie­ts hjemmeside.

Det oplyser ministerie­t fredag.

AEndringer­ne sker på grund af den frygtede og potentielt dødelige coronaviru­s, som har ophav i Kina. Virussen har den seneste tid fået flere lande til at indføre rejserestr­iktioner for alle, der rejser til eller fra Kina.

Og derfor vil ministerie­t gerne hjaelpe borgerne med at orientere sig om virussen i de enkelte lande, inden de rejser på vinterferi­e til udlandet.

Det siger direktør i Udenrigsmi­nisteriets Borgerserv­ice Erik Brøgger Rasmussen.

»Vinterferi­en og udviklinge­n i verdensbil­ledet i lyset af coronaviru­s, der aendrer sig dagligt, skaber utryghed og uklarhed. Vi vil gerne vaere med til at skabe mest mulig tryghed, når danskerne tager på ferie,« siger han.

Virus i 20 lande

Coronaviru­ssen har de seneste uger bredt sig til over 20 lande. Første tilfaelde af virussen i Europa blev konstatere­t i Finland, og siden er der set tilfaelde i bl.a. Sverige og Tyskland.

Ifølge Erik Brøgger Rasmussen er der ikke nogen lande i verden, hvor aendringer­ne har betydet, at ministerie­t decideret fraråder rejser på grund af coronaviru­s.

I stedet handler det om, at borgerne skal vaere opmaerksom­me på, om de ved rejse til et land – eller i transit – risikerer at komme i karantaene eller få målt sin temperatur.

»Der er altid noget, man skal vaere opmaerksom på i et land, når man rejser. Nu er der bare en ekstra dimension, idet coronaviru­s betyder rigtig meget nogle steder,« siger han.

Herhjemme er der indtil videre ikke set coronasmit­tede.

En kinesisk kvinde, der fredag formiddag blev indlagt på Hvidovre Hospital, er ikke smittet med coronaviru­s, oplyser Thomas Brostrøm, direktør i Sundhedsst­yrelsen, til TV 2. En anden patient, der er blevet undersøgt for coronaviru­s på Hvidovre Hospital fredag, er heller ikke smittet med coronaviru­s.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark