Jyllands-Posten

Fra Satans mor til skandalern­es skaersild

Skuespille­r og Unicefamba­ssadør Mia Farrow har trods aetsende personlige opgør i mange år haengt fast i eksmanden Woody Allen.

-

Den amerikansk­e skuespille­r Mia Farrow runder de 75 år, og undervejs har hun i lange perioder levet et liv så kulørt, at hendes film knap kan følge med.

Den sarte og purunge Farrow braendte i 1968 imponerend­e gennem laerredet som uskyldig mor til selveste Satan i Roman Polanskis store gyserhit ”Rosemary’s Baby”.

Men den er siden som hendes over 50 film – herunder fra de mange år som filminstru­ktøren Woody Allens hustru og muse – naermest blevet overdøvet af skandaler. Ikke mindst på grund af opgøret med netop Woody Allen.

Det hele eksplodere­de, da den dengang 56-årige stjerneins­truktør blev afsløret i at have et forhold til Mia Farrows 21-årige adoptivdat­ter Soon-Yi Previn.

Farrow havde adopteret hende som lille i et tidligere aegteskab.

Den offentlige furore var enorm. Men det umage par holdt ved og giftede sig også senere. Mia Farrow brød til gengaeld helt med dem begge.

Skandalen fik yderligere flyvehøjde, da Allens og Farrows adoptivdat­ter Dylan Farrow i 2014 beskyldte

Allen for at have misbrugt hende, da hun var syv år.

Woody Allen er aldrig blevet sigtet. Men sagen kom op igen 2018 i kølvandet på MeToo-bevaegelse­n og satte Allens navn i miskredit.

Søn faeldede Weinstein

Og her kastes der så endnu mere benzin på det mediebål, som Mia Farrow synes at have fået fast bolig i.

For journalist­en, der om nogen har tegnet MeToobevae­gelsen, hedder Ronan Farrow.

Han er stjernerep­orter og praemiestu­derende fra Yale – samt Mia Farrow og Woody Allens eneste faelles biologiske barn.

Selv om hans smukke ydre har skabt rygter om ham som mere sandsynlig søn af Mia Farrows store kaerlighed, Frank Sinatra. Farrow var som ganske ung et par år gift med Sinatra. Men hun bevarede et livslangt venskab med ham.

Ronan Farrow er manden, der med sine artikler faeldede mediemogul­en Harvey Weinstein, som netop nu er i retten for disse overgreb mod unge skuespille­rinder.

Ved siden af filmkarrie­re og al kaerlighed­sballaden har Mia Farrow dog også brugt mange kraefter gennem årene på at saette spot på de manglende menneskere­ttigheder i klodens udsatte områder. Det er blandt andet sket som ambassadør for Unicef.

Hun er biologisk mor til i alt fire børn, men har desuden undervejs adopteret 10 børn fra lande rundt i verden.

Mia Farrow, skuespille­r, USA

 ??  ?? Mia Farrow har sideløbend­e med sin filmkarrie­re også brugt mange kraefter på at saette spot på de manglende menneskere­ttigheder i klodens udsatte områder. Foto: Angela Weiss
Mia Farrow har sideløbend­e med sin filmkarrie­re også brugt mange kraefter på at saette spot på de manglende menneskere­ttigheder i klodens udsatte områder. Foto: Angela Weiss

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark