Jyllands-Posten

Selv i en taet duo er der brug for alenetid

Badmintond­oublen Sarah Thygesen og Maiken Fruergaard har fulgtes ad fra Odense til landsholde­t.

- ANNE-SOPHIA LUNDGAARD JENSEN Annesophia.Jensen@jp.dk

»Vi rejser nok omkring 100 dage om året,« siger Maiken Fruergaard.

En af de rejser, der endte med makkerparr­ets største succes, var til Indonesien, hvor de deltog i Indonesia Masters 2020. I turneringe­n duellerede Maiken Fruergaard og Sarah Thygesen sig til en andenplads og slog undervejs de olympiske mestre.

I løbet af deres mange rejser og otte års badmintonm­akkerskab er de to kommet taet på hinanden. Noget, der også kan maerkes i deres måde at omgås på. Alligevel er de to bevidste om, at det også kraever, at de har tid hver for sig for at kunne opretholde både et venskab og et profession­elt forhold.

»Det er ikke sådan, at vi går i biffen sammen hver fredag. Det er nok sundt, at man ikke ser hinanden for meget, når vi alligevel ser hinanden minimum en gang om dagen, nogle gange to, hvis der er flere traeninger,« siger Sarah Thygesen.

I løbet af badmintond­oublens 100 rejsedage sørger de for at give hinanden plads til alenetid på vaerelset, mens den anden er til traening eller fysioterap­eut. Da de både spiser sammen og deler et vaerelse, har de udviklet faste rutiner.

»Det er for det meste Sarah, som slukker lyst først. Jeg ligger naesten altid 10 minutter laengere vågen, fordi hun har lettere ved at falde i søvn end jeg,« siger Maiken Fruergaard.

Fra klub til landshold

Efter at vaere vendt hjem fra Indonesien skal tiden nu bruges i Ceres Arena i Aarhus, som er pyntet op til DM i Badminton 2020. Det er her, Maiken Fruergaard og Sarah Thygesen hen over weekenden skal kaempe om DM-titlen i damedouble.

Inden de begyndte at spille sammen til internatio­nale turneringe­r, havde de begge deres daglige gang i Odense Badminton Klub. Sarah Thygesen spillede allerede i seniorraek­ken, da Maiken Fruergaard rykkede op på samme niveau. Det var deres davaerende traener, som opfordrede dem til at spille sammen, da de begge var blandt de bedste i ungdomsrae­kken.

»Der var noget potentiale.

Vi havde ikke selv taenkt over, hvor meget det kunne blive til dengang, det var bare meget sjovt at prøve. Vi er vidt forskellig­e spillere, så det kunne vaere, at det gav noget godt,« siger Sarah Thygesen.

Både Maiken Fruergaard og Sarah Thygesen måtte for omkring seks år siden flytte til København for at kunne traene med landsholde­t. Inden den endelige flytning, som bød på daglig traening med nogle af landets bedste spillere, var der en tilvaennin­gsperiode med gradvist flere traeninger i København:

»Jeg tog derover for at traene hver anden uge to dage ad gangen for at få en stille og rolig overgang,« siger Maiken Fruergaard.

Selv om hverdagen i København går med to daglige traeninger – en af dem med landsholde­t, en anden med at holde fysikken i orden – saetter makkerparr­et stadig tid af til at komme tilbage til Odense.

»Vi har faelles veninder i Odense, og vi kender hinandens familier, så nogle gange sover jeg for eksempel ved Maiken og hendes familie, når vi er i Odense,« siger Sarah Thygesen.

 ??  ?? Sara Thygesen (tv.) og Maiken Fruergaard begyndte først at spille sammen i Odense Badminton Klub. Det var deres davaerende traener, som opfordrede dem til at spille sammen, da de begge var blandt de bedste i ungdomsrae­kken. Foto: Mads Frost
Sara Thygesen (tv.) og Maiken Fruergaard begyndte først at spille sammen i Odense Badminton Klub. Det var deres davaerende traener, som opfordrede dem til at spille sammen, da de begge var blandt de bedste i ungdomsrae­kken. Foto: Mads Frost

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark