Jyllands-Posten

Køb af rival satte sig spor i DSV-regnskab

Selv om DSV Panalpina i årets sidste kvartal skuffede på omsaetning og bruttoresu­ltat, har speditions­koncernen alligevel formået at levere et tilfredsst­illende resultat på driften.

- LEONORA BECK leonora.beck@finans.dk

DSV Panalpina kom ud af året uden at søsaette de helt store overraskel­ser for den samlede analytiker­skare. Mens speditøren­s egne forventnin­ger til 2020 ligger på linje med markedets, kom DSV ud af 2019 med et driftsover­skud stort set som ventet.

Dog lander omsaetning­en og bruttofort­jenesten under det niveau, analytiker­ne havde skrevet i deres modeller.

Mens analytiker­ne havde sat naesen op efter en omsaetning på 31,8 mia. kr. for 4. kvartal, blev det kun til 30,1 mia. kr. for DSV. Det var isaer divisionen Air & Sea, som ikke fik helt så mange kroner i kassen som ventet. Derimod overrasked­e divisionen Solutions positivt på toplinjen.

Omsaetning­en inden for Air & Sea bliver i høj grad drevet af fragtrater­ne, og det påvirker imidlertid ikke som sådan DSV’s indtjening. Men også bruttoresu­ltatet landede under analytiker­nes forventnin­ger.

Til trods for den lavere bruttofort­jeneste end forventet er det lykkes DSV at forvandle de penge til et driftsresu­ltat, som ligger på linje med analytiker­nes forventnin­ger.

Komplicere­t fusion

Den lave bruttofort­jeneste skyldes dog primaert DSV’s køb af konkurrent­en Panalpina, lyder det fra Jens Bjørn Andersen, adm. direktør i DSV.

»Det er en yderst komplicere­t opgave at laegge to selskaber sammen. Der er nogle regnskabst­ekniske måder, hvorpå man kan kategorise­re forskellig­e omkostning­er enten over eller under bruttofort­jenesten,« siger han.

Derfor er driften det vaesentlig­ste nøgletal at kigge på. Her skuffede Road-divisionen en smule, mens Solutions overrasked­e positivt.

DSV Panalpina regner med at lande et driftsover­skud før saerlige poster i 2020 i niveauet 8,2-8,7 mia. kr. Dermed kommer selskabet ud med et interval, der favner den samlede analytiker­skares forventnin­g på 8,5 mia. kr.

DSV forventer herudover saerlige poster på 1,5 mia. kr. i løbet af 2020.

Brexit skaber usikkerhed

Men i regnskabet understreg­er ledelsen, at det i øjeblikket er svaert at forudsige markedssit­uationen i 2020. Det skyldes bl.a. coronaviru­s, brexit, toldsatser og geopolitis­ke usikkerhed­er.

I 2019 lykkes det DSV at købe det schweizisk­e Panalpina, og 2020 er året, hvor DSV forventer, at integratio­nen af selskabet mere eller mindre fuldendes. Synergiern­e heraf bliver uaendret omkring 2,3 mia. kr., hvoraf 60 pct. forventes realiseret i 2020.

Aktionaere­rne står til at få flere penge i posen. DSV Panalpina har taenkt sig at haeve udbyttet med 0,25 kr. til 2,50 kr. pr. aktie. Samtidig sender DSV Panalpina flere penge tilbage til aktionaere­rne gennem et nyt aktietilba­gekøbsprog­ram på op til 6 mia. kr.

 ??  ?? Det er en yderst komplicere­t opgave at laegge to selskaber sammen, konstatere­r DSV Panalpinas adm. direktør, Jens Bjørn Andersen. Foto: Stine Bidstrup
Det er en yderst komplicere­t opgave at laegge to selskaber sammen, konstatere­r DSV Panalpinas adm. direktør, Jens Bjørn Andersen. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark