Jyllands-Posten

Tak for frokost: Ivaerksaet­ter ...

-

Det var første del i min åndelige interesse, for dybest set havde jeg nok vaeret et ret ureflekter­et menneske i mange år. Dernaest begyndte jeg at meditere og saette pris på blot at vaere i live. Det fik folk til at spørge mig om, hvorfor jeg smilte meget mere. Efter et stykke tid fortalte jeg om min meditation. Også på arbejdet. Det førte til, at jeg opfordrede folk med udfordring­er til at opsøge mig, og resultered­e i 16 samtaler på 12 timer,« siger Martin Bjergegaar­d og når på den vis frem til svaret på spørgsmåle­t.

»Jeg ved stadigvaek ikke, hvor det lander. Hvad kan man tillade sig på en arbejdspla­ds? For jeg er jo tydeligvis kommet til at gøre ting, der ikke har vaeret rart for alle medarbejde­re, selv om jeg vil skynde mig at sige, at de forskellig­e punkter er blaest op med faktor 10 og i enkelte tilfaelde er direkte usandfaerd­ige.«

Serieivaer­ksaetteren afviser eksempelvi­s at have kaldt udvalgte medarbejde­re for disciple eller at vaere bekendt med den betegnelse. Samtidig pointerer han, at hvidt tøj benyttes til at skabe en afslappet, ligevaerdi­g og harmonisk stemning i mange sammenhaen­ge. Spørgsmåle­t er så, hvor graensen ifølge ham går mellem personlig udvikling af medarbejde­re og direkte indoktrine­ring.

»I 1980’erne sendte virksomhed­er deres medarbejde­re ud på kanindraeb­erkurser. Det her er jo vand ved siden af. Der er kun blevet sagt kaerlige ting. Ingen er blevet tvunget til noget som helst. Hvis en arbejdspla­ds ikke må gøre det, så kan den jo slet ikke berøre personlig udvikling. Det var jo frivilligt. Jeg kender mange ledere, der har foreslået fodboldkam­pe, drukfester og andet. Handler det så om, at man kun må foreslå noget, der er socialt accepteret i Danmark, fordi spirituell­e ting fortsat er tabubelagt,« konstatere­r Martin Bjergegaar­d.

Vil gerne lande på den rigtige side

Udover direktørpo­sten har han også forladt sit partnerkon­tor i ejerselska­bet Rainmaking, der holder til i samme bygning som Able og overser flere end 25 forskellig­e ivaerksaet­terfirmaer.

»Jeg har haft den samme position i 13 år og følte til sidst, at det var nok. Jeg vil ikke sige, at jeg var uenig med mine partnerkol­leger, men én af dem sagde på et tidspunkt, at vi talte hvert vores sprog, så vi er vokset i hver vores retning. Jeg vil gerne lande på den rigtige side af historien i forhold til baeredygti­gheden, men de synes nok, at det er for voldsomt og dyrt at gøre det på min måde,« siger Martin Bjergegaar­d om bruddet, der betyder, at forgaenger­en Peter Dahm Frederikse­n nu atter står i spidsen for frokostfor­retningen.

Able vil ikke uddybe årsagen til fratraedel­sen lillejulea­ften, men bekraefter blot, at det er sket efter gensidig aftale med bestyrelse­n.

»Jeg er ikke bekendt med udsagn fra tidligere ansatte om Martin Bjergegaar­d. Eftersom både de og han er fratrådt, har vi ikke yderligere kommentare­r,« skriver bestyrelse­sformand Jesper Jarlbaek i en mail.

 ??  ?? Meditation og mindfulnes­s vinder frem på ledelsesga­ngene. Modelfoto: Colourbox
Meditation og mindfulnes­s vinder frem på ledelsesga­ngene. Modelfoto: Colourbox

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark