Jyllands-Posten

Her er faserne i et liv som »Har du en CEO, der kan

En topchefs periode ved roret er en livscyklus med fem faser.

- SILLE WULFF MORTENSEN sille.w.mortensen@finans.dk

Der er én dansker på årets liste over verdens 100 bedste topchefer.

Jens Bjørn Andersen, adm. direktør i DSV, bliver i en årlig rangering fra Harvard Business Review indlemmet i det fornemme selskab, som hvert år udvaelges på baggrund af evnen til at skabe vaerdi for både aktionaere­r og samfundet.

Jens Bjørn Andersen har vaeret topchef i DSV siden august 2008, og han er dermed et eksempel på, at det ikke nødvendigv­is er skidt, når en topchef sidder mere end de knap syv år, som ellers er gennemsnit­tet blandt C25selskab­erne.

Netop dette har headhunter­firmaet Spencer Stuart og Harvard Business Review kortlagt i en ny analyse.

Finans har sammen med Jens Bjørn Andersens chef, DSV-formand Thomas Plenborg, og Sanna Suvanto-Harsaae, der underviser på bestyrelse­suddannels­en på Copenhagen Business School, kigget naermere på resultater­ne.

I det følgende dykker vi ned i de overvejels­er, man kan have i bestyrelse­rne om, hvor laenge en topchef skal sidde i førersaede­t.

Jeg tror, at meget få kan genopfinde sig selv og vaere en god topchef i den samme virksomhed i mere end 10 år. SANNA SUVANTO-HARSAAE, UNDERVISER PÅ BESTYRELSE­SUDDANNELS­EN PÅ CBS

Forhistori­en

Kortlaegni­ngen fra Spencer Stuart og Harvard Business Review omfatter 747 topchefer i det ledende amerikansk­e S&P 500-indeks over en samlet periode på mere end 40 år.

Overordnet viser de samlede data et mønster: En topchef, der har skabt gode nok

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark