Jyllands-Posten

Mand snydt af falske håndvaerke­re

-

Torsdag fik Østjylland­s Politi en anmeldelse fra en 70-årig mand fra Viby, der havde haft besøg af nogle ganske ubehagelig­e håndvaerke­re.

Ifølge døgnrappor­ten havde to ukendte maend onsdag ved 14-tiden banket på hos manden, der bor på Vårkjaerve­j i Viby, og på gebrokkent engelsk tilbudt at skifte hans tagrender, som de påstod var defekte. Maendene var meget vedholdend­e og manipulere­nde, og til sidst acceptered­e manden tilbuddet, der lød på 700 kr.

”Håndvaerke­rne” begyndte med det samme at rive

1

tagrendern­e ned. Kort efter kom der yderligere seks-otte personer, der også virkede truende over for den 70-årige mand og pludselig meddelte ham, at prisen nu var steget til 18.000 kr.

Den aeldre mand haevede kontanter til ”håndvaerke­rne” og gav dem den betaling, som de kraevede. Den aeldre mand lagde maerke til, at de to maend, der først var kommet til stedet, var ankommet i to lyse varebiler med polske nummerplad­er. Han så ikke, hvilken bil de resterende maend var ankommet i.

Østjylland­s Politi advarer imod, at man indgår aftaler med personer, der uanmeldt tropper op på ens dørtrin. Politiet har tidligere set eksempler på denne fremgangsm­åde, og det ender som regel ud i, at arbejdet enten ikke bliver udført, bliver udført dårligt eller bliver meget dyrere, end først aftalt, oplyser politiet.

Hvis man indgår en aftale, så sørg altid for at få lavet en underskrev­et kontrakt, hvor arbejdets omfang og pris tydeligt fremgår, lyder politiets opfordring.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark