Jyllands-Posten

DF: Regionen skal fortsat kunne deltidsans­aette

Planen om, at alle stillingso­pslag fra 1. marts skal vaere på fuldtid, bør laves om, mener Dansk Folkeparti.

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

Det er fint at give de ansatte i Region Midtjyllan­d ret til at gå på fuld tid.

Men kravet om, at alle nye job fra 1. marts kun må vaere på fuld tid, vil gøre det vanskeligt at rekruttere det nødvendige antal medarbejde­re fremover. Det mener Dansk Folkeparti i regionsråd­et, og derfor stiller partiet et aendringsf­orslag til sagen, som skal politisk behandles senere denne måned.

»Man skal stadig kunne deltidsans­atte medarbejde­re i Region Midtjyllan­d. Mange mennesker ønsker deltidsans­aettelse, og det skal man respektere. Det handler om at udvise fleksibili­tet, og det gør man ikke, hvis man alene vaelger blandt de ansøgere, som vil arbejde på fuldtid,« siger Steen Thomsen, regionsråd­smedlem for Dansk Folkeparti, Region Midtjyllan­d.

65 pct. af alle medarbejde­re i Region Midtjyllan­d er i dag ansat på deltid. Det er et problem i øjeblikket, hvor det er svaert at rekruttere det nødvendige plejeperso­nale, mener regionen. På anbefaling fra administra­tionen sagde medlemmern­e af hospitalsu­dvalget i Region Midtjyllan­d forleden ja til, at alle stillingso­pslag fra 1. marts 2020 opslås som fuldtidsst­illinger.

Tage hensyn til ønsker

Ifølge Dansk Folkeparti strider det nye forslag mod regionens egen Strategi for Arbejdssty­rkeplanlae­gning. I strategien er det bl.a. aftalt, at der skal ansaettes faerre medarbejde­re med under 30 timer om måneden.

»Vi har i strategien netop også aftalt, at der skal tages hensyn til bl.a. arbejdsmil­jøet og medarbejde­rens ønsker, i forhold til hvor man er i sit liv. Man skal respektere, at der i et livsforløb kan vaere tidspunkte­r, hvor man siger, at deltid er vigtigt for at få resten af livet til at harmonere,« siger Steen Thomsen.

En del af forklaring­en bag den nye jobstrateg­i fra Region Midtjyllan­d er, at staten og Danske Regioner sidste år aftalte, at der hen over 2020 og 2021 skal ansaettes 1.000 flere sygeplejer­sker på landsplan.

En del af dem skal ansaettes i Midtjyllan­d, og der følger penge fra staten med jobbene. Ifølge Henrik Gottlieb Hansen (S), regionsråd­smedlem og formand for hospitalsu­dvalget, skal regionerne kunne dokumenter­e en fremgang i antallet af ansaettels­er eller et øget timeantal for allerede fastansatt­e medarbejde­re, hvis regionen skal have del i pengene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark