Jyllands-Posten

Rammerne for fremtidens idraet saettes til debat

Idraetsfac­iliteterne i Aarhus kan ikke følge med byens stigende befolkning­stal. Derfor inviterer Idraetssam­virket og Aarhus Kommune til borgermøde.

- IDA SEJERSDAL DREIAGER ida.s.dreiager@jp.dk

Hvis niveauet for aarhusians­k idraet skal holdes, skal der flere facilitete­r til. Derfor skal fremtidens idraetsfac­iliteter diskuteres på et borgermøde den 2. marts.

En fremskrivn­ing fra Aarhus Kommune viser, at der er brug for 32 boldbaner og 22 idraetshal­ler mere i 2030, hvis Aarhus skal holde samme niveau som 2015. Dertil kommer de mange andre idraetsgre­nes behov.

»Det er et aegte problem, som er blevet større og større, fordi vi ikke har taget det alvorligt nok. Det er virkelig på tide, at vi gør noget nu,« siger Jens Bundgaard, formand for Idraetssam­virket Aarhus.

Han oplever allerede nu, at idraetsfor­eningerne er pressede.

»Vi har foreninger, hvor alle pladser på tilmelding­slisten er udsolgt inden for få minutter. Det er et udtryk for, at der er mange flere interesser­ede, end der er plads til. Det er et kaempe problem,« siger Jens Bundgaard.

Inspiraton til politikern­e

Han tilføjer, at der isaer mangler idraetshal­ler, svømmeanla­eg og boldbaner, således at foreninger­ne kan møde den øgede efterspørg­sel.

Jens Bundgaard har store forventnin­ger til d. 2. marts.

»Jeg forventer faktisk, at rigtig mange aarhusiane­re – både fra foreningsl­ivet og interesser­ede borgere generelt – kommer og er med til at kaempe for byens fremtid. Det er vigtigt, at byrådspoli­tikerne lytter og forstår dybden i de her problemsti­llinger,« siger Jens Bundgaard.

På mødet får deltagerne borgermøde­t mulighed for at inspirere byrådspoli­tikerne, inden de skal beslutte de kommende 10 års anlaegsinv­esteringer til efteråret.

»I sidste ende er det politikern­e, der traeffer de vaesentlig­ste beslutning­er om, hvor vi skal hen. Jeg håber, de bruger mødet som anledning til at traeffe nogle bedre valg på foreningsi­draettens vegne,« siger Jens Bundgaard.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark