Jyllands-Posten

Trianglen er det nyeste skud på stammen i boligjungl­en

De fleste lejemål i det nye Aarhus K er vaek, men udlejninge­n af de dyreste lejemål går traegt.

- KRISTIAN KOROTAYEV kristian.korotayev@jp.dk

Det er ved at vaere fem år siden, at Aarhus fik et helt nyt byområde. Det er dog først nu, at Aarhus K for alvor begynder at tage form. Selv om der stadig bygges meget i området, er de første beboere netop rykket ind i AEggepakke­riets røde hjørnehus på Godsbanen, mens Trianglen, som ligger 600 meter derfra ved det store lyskryds, hvor Søren Frichs Vej møder Vestre Ringgade, tilbage i maj kunne byde velkommen til nye beboere.

Trods regnvejr og grå skyer over himmelen er man ikke i tvivl om, at disse boliger er splinterny­e. Står man inde i gården, leder det tankerne hen på en lille grøn oase, der er afskaermet fra omverden. Lige midt i Aarhus. De høje lejligheds­komplekser former en lille trekant, der formår at skaerme den vaerste trafikstøj fra Vestre Ringgade af. Hvis man er heldig, har man ovenikøbet udsigt til Ringgadebr­oen, som i disse tider lyser i forskellig­e farvenuanc­er efter mørkets frembrud.

I Trianglen finder man knap 400 lejelejlig­heder fordelt på det store ejendomsby­ggeri. Her udlejer EDC Projekt Poul Erik Bech 196 af disse. I dag står cirka 20 af lejlighede­rne tomme.

Svaerere at udleje

Simone Sand er ejendomsma­egler hos netop EDC Projekt Poul Erik Bech og står for udlejninge­n af lejlighede­rne. Hun fortaeller, at man forventer at have udlejet alle lejlighede­r i løbet af foråret. Men hun siger samtidig, at udlejninge­n af de dyre lejemål ikke kommer af sig selv.

»Det er ikke bare at smide dem på boligporta­len. Der skal mere til i dag. Vi gør for eksempel meget ud af at fortaelle om alle de spaendende ting, som der sker på Godsbanen og generelt i området omkring Trianglen,« siger hun.

Hun fortaeller derudover, at man i dag skal taenke meget over alle aspekter, når man bygger og vaelger indhold til boligerne. Den store konkurrenc­e på lejemarked­et betyder nemlig, at fravalg af eksempelvi­s hårde hvidevarer i yderste konsekvens kan koste potentiell­e lejere.

»Vi har sørget for, at der er faste skabe i alle boligerne samt opvaskemas­kine, vaskemaski­ne og tørretumbl­er. Vi oplever simpelthen, at de unge vaerdsaett­er det højt og kan finde på at vaelge lejlighede­r fra, hvor man ikke har taenkt over sådanne ting,« fortaeller Simone Sand.

Selv om det hele er samlet i en lille trekantet oase, er der forskellig­e muligheder – både hvad angår pris og størrelse. Boligbygge­riet har lejlighede­r, hvor de mindste har to vaerelser og er 56 kvm, mens de største er 133 kvm. Priserne ligger fra 8.055 kr. til 14.200 kr.

Noget for enhver smag

Indtil videre er det primaert de unge, der har bosat sig i Trianglen. Hos EDC Projekt Poul Erik Bech havde man dog håbet på, at man havde kunnet lokke flere børnefamil­ier til det nye boligbygge­ri, men det har indtil nu vist sig at vaere en udfordring. I gårdhaven finder man ellers fire store townhouses, der er ideelle til familier. Disse er hver opdelt, så man i hvert townhouse finder fire boliger. Det er primaert disse lejligheds­former, som på nuvaerende tidspunkt står tomme og er klar til indflytnin­g. På sigt tror og håber man på, at børnefamil­ierne kommer til det nye byggeri.

Simone Sand peger på, at det er attraktivt at bosaette sig i det nye boligkvart­er, fordi det er bynaert og fremhaever det faktum, at det er laekkert at flytte ind i noget, som er helt nyt:

»Man behøver ikke tage ind til Botanisk Have for at se på lidt grønt. Det klarer gårdhaven,« lyder det.

Udelukker gratis husleje

Trianglen er ikke det eneste sted i Aarhus og omegn, der døjer med at få udlejet boliger. En hurtig søgning på nettet viser, at hvis man bevaeger sig ud i Aarhus, kan man også nemt få en bolig, hvis man er boligsøgen­de med penge på lommen. Huslejerne er således fra 9.000 kr. og op til 20.000 kr.

Bevaeger man sig laengere

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark