Jyllands-Posten

S-borgmester efter ministermø­de: Kampen fortsaette­r

Skanderbor­gs borgmester, Frands Fischer (S), beklager, at indenrigsm­inister Astrid Krag ikke gav indrømmels­er eller tilkendegi­velser.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

Et møde, hvor der blev lyttet og noteret.

Sådan beskriver Skanderbor­gs borgmester, Frands Fischer (S), fredagens møde med social- og indenrigsm­inister Astrid Krag.

»Der blev ikke meldt noget ud. Vi følte, vi blev hørt, og der blev taget notat af, hvad vi sagde,« fortaeller borgmester­en i telefon fra toget tilbage til Jylland.

Sammen med borgmester­kollegaern­e Nils Borring (S) og Kasper Glyngø (S) fra henholdsvi­s Favrskov og Hedensted Kommune var Frands Fischer taget til København, fordi de havde fået foretraede for ministeren om udlignings­reformen.

De tre S-borgmestre er utilfredse med, at deres kommuner skal betale alt for meget i det udspil til udlignings­reform, som regeringen har praesenter­et.

Flytter ikke det store

»Vores intention var at komme tidligt til orde, så de har en reel mulighed for at tage det med i de videre forhandlin­ger. Vi mener, at udlignings­reformen er dybt urimelig. Det fik vi hverken beeller afkraeftet,« forklarer

Frands Fischer. Han vurderer, at det bliver svaert at få reformen aendret så meget, at han og kollegerne bliver tilfredse.

»Min overordned­e tanke er, at der er blandet en del politik ind i noget teknisk, som et udlignings­system er, og det betyder, at jeg ikke har den store tiltro til, at det her flytter det helt store,« siger han.

»Regeringen har lavet et udspil, som den ikke er til sinds at pille alt for meget ved. Der kommer selvfølgel­ig en forhandlin­g med de andre partier, og det er nok den, som kommer til at danne det kompromis, der skal dannes,« erkender Skanderbor­g-borgmester­en.

»Et godt møde«

Social- og indenrigsm­inisteren erklaerer, at hun fandt mødet både »godt og konstrukti­vt.«

»Jeg anerkender, at det kan vaere svaert at drive kommune alle steder i Danmark. Men nogle kommuner har større udfordring­er end andre, og Danmark er for lille til de store forskelle, vi ser i dag,« siger hun og tilføjer:

»Vi ønsker at udjaevne de store skaevheder, hvor nogle kommuner løfter en stor opgave med flere socialt udsatte, flere sårbare aeldre og mange indvandrer­e. Samtidig har vi i dag nogle skaevheder i systemet. Det betyder, at nogle kommuner fremover skal bidrage mere til udligninge­n end tidligere.«

Nogle kommuner har større udfordring­er end andre, og Danmark er for lille til de store forskelle, vi ser i dag. ASTRID KRAG, SOCIAL- OG INDENRIGSM­INISTER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark