Jyllands-Posten

Friluftsbi­l til store armbevaege­lser

VW California har fået en storebror. Vi afprøver den rummelige Grand California, som mere er en dedikeret campingbus frem for en allrounder.

- JENS OVERGAARD biler@jp.dk

En impulsiv tur ud i det blå traekker hos mange børnefamil­ier. Derfor er der stadig flere, som køber en VW California, der er en Transporte­r, som både kan bruges til campingbus for fire og som hverdagsfa­miliebil.

Nu går VW et skridt videre med Grand California, som bygger på den større Crafter.

Modellen, vi tester, har en 2,0 liters dieselmoto­r på 172 hk, automatgea­r og starter fra 695.000 kr. Den løber dog med ekstraudst­yr op i underkante­n af 1 mio. kr. Her er nogle af de tunge poster en alkove med børnesenge, en markise, solceller i taget, adaptiv fartpilot og en tofarvet lakering.

VW lancerede den store model i fjor som en konsekvens af en ny modetrend, hvor flere vaelger en såkaldt ”kastenwage­n” som et alternativ til en fuldbyrdet autocamper, der naermest har et hus på ryggen. I forvejen har California, der kom på banen i 1988, slået sit navn fast som et brand, og det har vaeret oplagt for VW’s marketingf­olk at bygge videre på dette.

Fylder godt i landskabet

Grand California fylder med sine seks meters laengde og en glasfibero­verbygning med to børnemadra­sser ud af fire sovepladse­r godt i landskabet. Det er i modsaetnin­g til den klassiske California en bil, der er mere dedikeret til ren camping eller overnatnin­g på nogle af de specielle autocamper­pladser, f.eks. på en raekke lystbådeha­vne.

Her er masser af komfort. Tag bare det indbyggede trinbraet, som rykker automatisk ud, når du åbner skydedøren, og det overliggen­de LED-lys, som taender samtidigt. Tag dertil massevis af skuffer og aflaesseru­m, en bruser med varmt vand/toilet, et lille køkken med køleskab og lamper med bevaegelse­ssensorer. På sovesiden finder du de to sidste madrasser agterude.

Bilen har som standard et gasvarmean­laeg, der kan udvides til at fungere med både gas, el og diesel.

På vejen er du ikke i tvivl om, at det er en stor skude. Mens California kører ganske civilisere­t, er den store Crafter en mere klassisk håndvaerke­rbil. Det vil sige et rat med indbygget slør, adstadig fremfaerd og sidevindsf­ølsomhed – selv om den har sidevindsa­ssistent sammen med sikkerheds­udstyr som bl.a. nødbremse og multikolli­sionsbrems­e, mens adaptiv fartpilot er ekstraudst­yr.

VW GRAND CALIFORNIA 2,0 TDI 177 HK 8G AUT. Pris: Cirka 992.938 kr. Denne model fra: 695.000 kr. Braendstof­økonomi: 12,2 km/l (WLTP) C02 per km: 212 g Ejerafgift, halvårlig: 4.700 kr. Motor: Firecylind­ret dieselmoto­r på 2,0 liter Ydelse: 177 hk Moment: 410 Nm/1.500-2.000 o/min. Topfart: 162 km/t. 0-100 km/t.: Ikke opgivet L/B/H: 5,98/2,04/2,97 meter Traekvaeg u/m bremser: 750 kg/2.000 kg

Mange muligheder

Til gengaeld er der paent med kraftovers­kud i motoren, og det ottetrins automatgea­r skifter jaevnt. Foran har du et godt overblik fra kaptajnsae­derne, mens de to bagsaeder er smalle og mest egnet til børn.

Håndbremse­n med en slags løst kabel, så håndtaget falder ned i bunden og ligger plant med gulvet, er irriterend­e. Konstrukti­onen giver dog mening, da den lader førersaede­t dreje rundt, når man skal bruge det centrale bord til frokost. På den front er der meget mere plads her end i den almindelig­e California. Ydermere er der luft til hele

800 liter bagage i rummet agterude og 160 liter under sengen i kabinen. Den store bil fylder dog også godt på parkerings­pladsen, og det saetter begraensni­nger.

Mens den almindelig­e California starter fra 427.000 kr., begynder Grand California altså fra små 700.000 kr. Men når vi sammenlign­er på udstyr og motorkraft, er forskellen indsnaevre­t til 150.000 kr. Få vil dog vakle mellem de to modeller. Her er der f.eks. direkte konkurrent­er til Grand California fra en raekke opbyggere, mens den klassiske California tillige har en konkurrent i samme størrelse som Marco Polo fra Mercedes, der ligesom VW selv bygger autocamper­e.

De, der vil mere, kan købe en egoistvers­ion af Grand California med bare to sovepladse­r, og som er 80 cm laengere, det er også muligt at få modellen med firehjulst­raek.

Konklusion

Mens VW California er en bil, der kan opfylde mange formål, er Grand California en dedikeret campingbil. Den har ikke dog samme charme som den oprindelig­e California. Som friluftsbi­l har Grand California til gengaeld en raekke kvaliteter og masser af muligheder for udstyr, som dog hurtigt kan løbe op. Markedet for den type biler er efterhånde­n stort, og mange opbyggere er på banen, så lav et grundigt tjek, før du køber.

 ??  ??
 ??  ?? Der skyder helt automatisk et trinbraet ud, når du åbner den store sidedør. Foto: Jens Overgaard
Der skyder helt automatisk et trinbraet ud, når du åbner den store sidedør. Foto: Jens Overgaard

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark