Jyllands-Posten

Fordomme får frit løb i Corydon-bog

Bjarne Corydon fortjener på godt og ondt en bedre bog end lektor Buschs ensidige skildring.

- BJARNE CORYDON OG NØDVENDIGH­EDENS POLITIK Internatio­nal korrespond­ent jette.maressa@jp.dk

Lektor Busch fra Kolding Gymnasium bryder sig ikke om Bjarne Corydon. Men han gør heller ikke noget forsøg på at blive klogere på den socialdemo­kratiske politiker, der blev finansmini­ster på afbud og fadder til ”nødvendigh­edens politik”. Tvaertimod.

Bogen saelges som en bog om ”corydonism­en” og ”nødvendigh­edens politik”, men når ikke meget videre end til forfattere­ns egne forestilli­nger om, hvordan tingene formentlig haenger sammen: en lang raekke antagelser og løse teorier, som flere steder udmøntes i Mikael Buschs yndlingsfo­rmulering: »Noget kunne tyde på, at (…).«

Mikael Busch konstruere­r en virkelighe­d, som passer til forestilli­ngen. Et eksempel fra kapitlet om salget af Dong:

»Kan man forestille sig, at Corydons og Finansmini­steriets besynderli­ge og dumstaedig­e håndtering af hele Dong-sagen bunder i ren benovelse? At taenke sig at samarbejde med selveste Goldman Sachs! Det kan sagtens taenkes at appellere til Corydons faglige forfaengel­ighed. Større bliver det ikke i hans verden.«

Der er ingen tvivl om, at Corydon-aeraen med laererkonf­likt, salget af Dong og new public management fortjener en kritisk granskning, og netop derfor er det aergerligt, at Mikael Busch misbruger sin chance ved at skrive en meget unuanceret bog. Det er bemaerkels­esvaerdigt, at flere centrale kilder ikke har ønsket at medvirke i bogen.

For den, som i forvejen ikke kan lide Bjarne Corydon og helst vil vedblive med at have det sådan, er der flere argumenter at hente mod ham fra samme skuffe. For alle andre er det spild af tid at laese bogen.

PORTRAETBO­G

JETTE ELBAEK MARESSA

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark