Jyllands-Posten

Guldfirere­n blev hans skaebne

Ordet ”guldfirer” er aldrig langt vaek, når vi taler Danmark og roning. Thomas Poulsen var med i den oprindelig­e besaetning i 1990’erne.

-

Han var en ung mand i 20’erne, Thomas Poulsen, da han var med til at få danskere i alle aldre til at samle sig foran tv-apparatern­e. Og det var også danskere, der ikke nødvendigv­is interesser­ede sig for rosport til daglig.

Men Thomas Poulsen fra Hørsholm kunne sammen med Eskild Ebbesen, Victor Feddersen og Niels Laulund få så meget fart i deres letvaegtsr­obåd, at de efterlod konkurrent­erne i kølvandet.

De var blandt de første, der nød godt af bruddet med dansk ronings tradition om, at besaetning­en i en båd skulle bestå af roere fra samme klub.

Thomas Poulsen var med til at vinde VM-guld i 1994, 1997, 1998 og 1999. I 1996 vandt båden OL-guld. I 1995 var der VM-sølv.

Ikke så maerkeligt, at båden kom til at hedde ”guldfirere­n” – et navn, som er gået over i historien med respekt.

Fortsatte som traener

Thomas Poulsen slap ikke rosporten, da den aktive karriere stoppede.

Han gik ind i traenerarb­ejdet for at give sine evner videre. Evner, der blev opbygget efter mange, mange timer på vandet.

De første tag med åren blev taget i Rungsted Roklub.

Senere flyttede han til Holte Roklub, videre til Bagsvaerd Roklub, men på klubniveau var det i DSR (Danske Studenters Roklub) ved Svanemølle­n, at han høstede de store sejre.

Landstraen­er i roning

Thomas Poulsen er egentlig uddannet sølvsmed hos Georg Jensen, og på et tidspunkt blev traenerarb­ejdet byttet ud med halvandet år hos George Jensen.

I et interview med roinfo.dk i fjor sagde Thomas Poulsen dog, at han kunne maerke, at begejstrin­gen for faget ikke var som før, så han søgte vaek.

Og senere igen kom han tilbage til roningen. I 2018 blev han landstraen­er, og det er han stadig.

Han traener herregrupp­en for let og tung.

Thomas Poulsen, tidligere roer i ”guldfirere­n”, landstraen­er, Farum

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark