Jyllands-Posten

Feriecente­r har hul i pengekasse­n

Underskudd­et vokser på feriecentr­et Sund og Skov, der for nylig fik ny forpagter.

- PETER SIMONSEN peter.simonsen@finans.dk

Der er hul i kassen hos på det fynske ferie- og konference­center Sund og Skov, som ejeren for få måneder siden valgte at saette til salg.

Et nyt regnskab viser, at Sund og Skov i Middelfart sidste år havde et underskud på 10,5 mio. kr. før skat. Det fik egenkapita­len til at gå i minus, og ledelsen kalder resultatet »utilfredss­tillende«.

Sund og Skov er ejet af den familieeje­de investerin­gskoncern Stensdal Group. I september sidste år valgte ejeren at saette feriecentr­et til salg for 20 mio. kr. Samtidig blev alle medarbejde­re opsagt for at give en kommende ejer – eller forpagter – et bedre udgangspun­kt.

»Vi har ikke de rette kompetence­r i koncernen til at drive sådan et feriecente­r. Vi koncentrer­er os om passive ejendomsin­vesteringe­r, og det falder det ikke ind under, så vi vaelger at gå ud af det igen, hvis det kan lade sig gøre,« forklarede Eske Munck, økonomidir­ektør i Stensdal Group, til Fyens Stiftstide­nde.

For nylig kom det så frem, at Stensdal Group har indgået en forpagtnin­gsaftale med den internatio­nale feriekonce­rn Landal Greenparks, der driver fem feriecentr­e i Danmark.

Forudsaetn­ingen for aftalen er, at mindst 80 ejere af de private feriehuse i Sund og Skov vil leje ud til Landal. Den nye forpagter har planer om at investere millioner i at omdanne Sund og Skov til et decideret feriested.

Sund og Skov består, ud over hundredvis af feriebolig­er, af konference­sale, restaurant og et udendørs poolområde.

Over de seneste fire år har feriecentr­et haft et samlet underskud på 20 mio. kr.

 ??  ?? Feriecentr­et Ferie og Skov ved Middelfart havde sidste år et underskud på 10,5 mio. kr. før skat. PR-foto.
Feriecentr­et Ferie og Skov ved Middelfart havde sidste år et underskud på 10,5 mio. kr. før skat. PR-foto.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark