Jyllands-Posten

Tradeshift i stor fyringsrun­de

Afskedigel­serne har bl.a. ramt kontoret i København.

- PETER SIMONSEN peter.simonsen@finans.dk

En af Danmarks største ivaerksaet­tersuccese­r, fintechvir­ksomheden Tradeshift, har måttet sige farvel til et trecifret antal medarbejde­re. Det bekraefter medstifter Mikkel Hippe Brun over for Computerwo­rld.

Afskedigel­serne er sket på bl.a. hovedkonto­ret i San Francisco og i København, og de skyldes en omstruktur­ering af selskabet, som forsøger at skabe overskud.

»Det er en hård beslutning at tage, og det er ikke noget, som vi gør uden at taenke os grundigt om,« siger Mikkel Hippe Brun til Computerwo­rld.

Hvor mange fyringer der praecist er tale om, vil det danske selskab ikke ud med. Men Mikkel Hippe Brun fortaeller til Computerwo­rld, at Tradeshift fortsat har over 1.000 medarbejde­re på verdenspla­n.

Tradeshift er stiftet af de tre danskere Christian Lanng, Mikkel Hippe Brun og Gert Sylvest med hjaelp fra Skype-investoren Morten Lund, der lagde garage til i begyndelse­n i 2009.

Siden har Tradeshift fået hovedkonto­r i Silicon Valley, er blevet verdens førende inden for digital samhandel mellem virksomhed­er og har rejst knap 3 mia. kr. i kapital fra investorer med Goldman Sachs i spidsen.

Tradeshift er i dag vurderet til over 7 mia. kr.

Den danske afdeling af Tradeshift kom sidste år i vaelten, da Jyllands-Posten kunne fortaelle, at Erhvervsst­yrelsen havde sendt det danske dattersels­kab til tvangsoplø­sning.

Det skyldtes, at selskabet ikke havde indsendt sit 2018-regnskab til tiden og efterfølge­nde havde overset advarsler fra Erhvervsst­yrelsen om tvangsoplø­sningen.

Kort tid efter fik Tradeshift ApS indsent sit årsregnska­b og kom dermed ud af skammekrog­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark