Jyllands-Posten

Det private til det offentlige

-

taettere på interessen­ter som politikere, ejere og bestyrelse­r, hvor sektorfors­kellen betyder noget,« siger Lotte Bøgh Andersen.

Hun påpeger, at mange offentligt ansatte ledere er fuldt ud kvalificer­ede til at skifte til den anden sektor – isaer inden for lignende brancher.

Fordomme kan spille ind

»F.eks. er folkeskole­ledere primaert i spil til en privatskol­elederstil­ling. Det skifte kan man sagtens foretage, men ikke mange gør det. Nogle gange er det fordomme, der forhindrer det,« siger professore­n.

Hun vurderer, at faktorer som et større kendskab til arbejdsvil­kår og organisati­oner i den anden sektor kan føre til en øget mobilitet mellem dem. Det kan f.eks. opnås gennem faelles ledelsesud­vikling og arrangemen­ter, ligesom repraesent­anter fra begge sektorer ifølge Lotte

Bøgh Andersen med fordel kan tage kontakt til studerende fra en bredere vifte af uddannelse­r, end tilfaeldet er i dag.

Lars Hagerup bekraefter, at man som leder kan vaere fristet til at holde sig til samme sektor.

Vaerdigrun­dlaget vigtigst

»Hvis man er inde på en hierarkisk karriereve­j, kan man vaere mere tryg ved at blive i sporet i sin egen sektor,« siger han.

For ham betyder vaerdigrun­dlaget i en organisati­on imidlertid langt mere for valget af arbejdsgiv­er, end om han arbejder for en privat eller offentlig ejer.

»Jeg mener, at det ikke kun handler om at vaelge arbejdspla­ds ud fra, om den er offentlig eller privat, men i høj grad også hvad virksomhed­en står for. Det, synes jeg, er mere vigtigt,« siger Lars Hagerup.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark