Jyllands-Posten

Ambu toppede i tyndt marked

-

Uden selskabssp­ecifikt nyt ud over et par reducerede shortposit­ioner sluttede den volatile Ambu-aktie i toppen af torsdagens noget impulsive danske aktiemarke­d, hvor C25indekse­t lukkede 0,19 pct. lavere i 1.345,14.

Ambu-aktien sluttede 1,9 pct. højere i 163 kr., som en af de otte aktier der steg i det generelt sure marked praeget af nye urovaekken­de data for udbredelse­n af det kinesiske coronaviru­s.

»Det har vaeret lidt rødt i dag. Og det tilskriver vi virusset. Kina oprevidere­de jo antallet af smittede temmelig kraftigt hen over natten, og også antallet af dødsfald satte rekord. Og det gav en negativ stemning i Europa, hvor vi også har haft lidt blandede aktier. Men generelt er det coronaviru­sset, som er kommet lidt i forgrunden igen,« siger afdelingsd­irektør i Sydbank Ole Kjaer Jensen.

Men der er ingen grund til klynk trods torsdagens tilbagegan­g, mener afdelingsd­irektøren.

»Selv med dagens fald er C25-indekset oppe med naesten 7 pct. siden nytår,« påpeger Ole Kjaer Jensen og peger på, at de bekymrende virusnyhed­er også kan ses som en anledning for markedet til at tage toppen af gevinstern­e hjem.

På selskabsni­veau bar handelsdag­en praeg af et tyndt marked og bevaegelse­r, som for enkelte aktiers vedkommend­e kan virke mindre selvfølgel­ig. Det gaelder eksempelvi­s, at Maersks B-aktie lukkede stort set uaendret i 8.500 kr. - endda efter en periode med plus hen på eftermidda­gen. Jyske Bank saenkede i øvrigt torsdag kursmålet for Maersk-aktien til 9.000 kr. fra 9.800 kr.

Hug til Pandora

Mere indlysende virker torsdagens fald på 2,6 pct. til 339,90 kr. for Pandora.

»Det tilskriver jeg udviklinge­n i Kina. Den bliver typisk hårdt ramt, når der sker noget som det med virusset,« siger Ole Kjaer Jensen.

I bunden af indekset fik Pandora følgeskab af bl.a. FLSmidth, som også påvirkes af den økonomiske udvikling og dermed råstofforb­ruget i Kina. Ingeniørak­tien faldt 2,5 pct. til 257 kr., til trods for at kursmålet blev haevet til 275 kr. fra 250 kr. af svenske Handelsban­ken.

Nederst lukkede Lundbeck med et fald på 3,0 pct. til 263 kr.

Med i toppen af indekset lukkede Chr. Hansen 1,4 pct. højere i 525 kr. Aktien tillaegges typisk defensive karaktertr­aek.

»Og så kan du så skyde historien med Kina ned med en stigning for Carlsberg, som også har eksponerin­g mod Kina, erkender Ole Kjaer Jensen. Bryggeriak­tien lukkede 0,7 pct. højere i 1.016 kr.

Nordea var i analysehae­nder i flere finanshuse. Carnegie ser nu aktien i 60,39 kr. mod 49,55 kr. Og amerikansk­e Citigroup fremlagde en analyse af banken, hvor det konkludere­s, at Nordea er på rette vej men at der stadig er mere at gøre.

Yderligere løftede Mediobanca sit kursmål for Nordea til 56,04 kr. fra 50,07 kr. Men aktien faldt 0,5 pct. til 60,61 kr.

Torsdagens marked var praeget af analysenyt fra finanshuse­ne.

Jefferies haevede ifølge Bloomberg News sit kursmål for Demant til 270 kr. fra 250 kr., og kollegaen inden for høreappara­tsektoren GN fik sit kursmål haevet til 400 kr. fra 280 kr., og anbefaling­en opgraderet til hold fra underperfo­rm. Commerzban­k haevede sit kursmål for GN til 440 kr. fra 370 kr. Demant faldt 1,0 pct. til 228,70 kr., mens GNaktien steg 0,8 pct. til 393 kr.

Hos Berenberg fik Coloplast kursmålet løftet til 800 kr. fra 600 kr., og aktien steg 0,3 pct. til 940,60 kr.

En raekke europaeisk­e selskaber kom med regnskaber for 4. kvartal af 2019. Deriblandt flere konkurrent­er til danske børsnotere­de selskaber. Det norske lavprisluf­tfartssels­kab Norwegian, som konkurrere­r mod SAS, kom ud af4. kvartal med et saet finansiell­e resultater, der flugter nogenlunde med forventnin­gerne i markedet efter en fremgang i både omsaetning­en og driften. SAS-aktien faldt 0,5 pct. til 10,07 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark