Jyllands-Posten

»Jeg elsker at arbejde med mennesker, der kan noget saerligt«

Annika Isaksson er blevet adm. direktør for robotvirks­omheden Flow Robotics. Hun får ansvar for at realisere selskabets ambitioner om internatio­nal ekspansion.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Annika Isaksson, ny topchef i robotvirks­omheden Flow Robotics, drømte som barn i Den Centralafr­ikanske Republik om at blive ingeniør.

»Jeg konstruere­de rigtigt meget sammen med min far, der var opfinder og elektriker på det sygehus, hvor min mor arbejdede som sygeplejer­ske og jordemoder,« fortaeller svenskeren.

»Sammen med min far byggede jeg blandt andet en mekanisk hest, som stadig bliver brugt på det internat, hvor vi boede,« beretter 48årige Annika Isaksson.

Efter Afrika flyttede familien hjem til Sverige. I de seneste otte år har hun boet i Danmark sammen med sin kaereste, Jens Blomqvist, som er specialist inden for lyd og vibratione­r på Kockums i Malmø.

I januar tiltrådte hun som adm. direktør i Flow Robotics, der blev stiftet af Kasper Støy, en af idémagerne bag Danmarks største robotvirks­omhed, Universal Robots. Annika Isaksson har fået ansvar for virksomhed­ens internatio­nale ekspansion med en saerlig pipetterin­gsrobot, Flowbot One, som omdrejning­spunkt. Den kan automatise­re manuel pipetterin­g –vaeskehånd­tering – på laboratori­er.

»Robotten er laboranter­nes bedste ven,« lyder det fra Annika Isaksson.

»Den forbedrer arbejdsmil­jøet i laboratori­er, hvor pipetterin­gen for øjeblikket er manuel. Robotten er nem at bruge, og dermed hjaelper den forskere med hurtigere at nå deres mål.«

Det kan bruges globalt

Annika Isaksson var tidligere direktør i Amminex Emissions Technology og vicedirekt­ør i svenske Swenox. Hun har 15 års erfaring med management af teknologii­nnovation, produktlan­cering og opskalerin­g af virksomhed­er.

»Med hendes viden og erfaring (…) er det et samarbejde og en internatio­nal vaekstrejs­e, som jeg ser frem til og forventer mig meget af i de kommende år,« udtalte Thomas Nagy, bestyrelse­sformand i Flow Robotics, da ansaettels­en af Annika Isaksson blev offentligg­jort.

Hun er uddannet maskininge­niør og har executiveu­ddannelser inden for ledelse, økonomi og transforma­tion. Da hun kom på sporet af topstillin­gen i Flow Robotics, drev hun en management­konsulentv­irksomhed.

»Jeg elsker at arbejde med innovation og med virksomhed­er og mennesker, der vil og kan noget saerligt,« siger Annika Isaksson.

Hun vil gøre en forskel ved at få de ansatte til at fokusere på det vigtigste og ved at anskaffe de midler, der skal til, for at Flow Robotics udvikler sig.

I forhold til forventnin­gerne i bestyrelse­n og ejerkredse­n laegger Annika Isaksson blandt andet vaegt på, at hun hele sin karriere har arbejdet med industriel­le produkter og med business-to-business-salg. Når det kommer til Flow Robotics’ internatio­nale ambitioner, pointerer hun:

»Vi vil gerne skalere hurtigt, når vi nu har et godt produkt, som kan bruges globalt.«

Musik er hendes passion

Mens Flow Robotics med 11 ansatte ligger på ydre Nørrebro, bor Annika Isaksson i det indre København med sin kaereste. Hendes store passion uden for arbejdstid er musik.

»Jeg har mange musikerven­ner og spiller i forskellig­e bands. Når jeg skal høre livemusik, sker det tit til åben scene-arrangemen­ter på spillested­et Drop Inn. Her plejer at vaere gode bands.«

Annika Isaksson betegner sig som god til at koble af efter arbejde, og når hun tager på ferie, formår hun som regel at holde helt fri:

»Jeg holder om sommeren bedst ferie sammen med Jens, familie og venner på en lillebitte ø i den finske skaergård. Om vinteren er jeg af sted med venner på skiferie.«

 ??  ?? Annika Isaksson, topchef i Flow Robotics, dyrker i fritiden sin passion for musik. Foto: Gregers Tycho
Annika Isaksson, topchef i Flow Robotics, dyrker i fritiden sin passion for musik. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark