Jyllands-Posten

Nordic Seaplanes henter nyt fly i Australien

-

Selskabet, som driver vandflyrut­en mellem Aarhus og København, har købt fly nummer to i Australien. Fra den 1. maj vil det nye fly vaere i drift på ruten.

Nordic Seaplanes, som driver ruten, har laenge vaeret på udkig efter et vandfly nummer to, og nu er maskinen købt i Australien, oplyser selskabet i en pressemedd­elelse.

Flyet er af typen Twin Otter ligesom det andet, firmaet har.

Kaptajn og direktør Lasse Rungholm, Nordic Seaplanes,

1

oplyser, at det nye fly har opereret i Østen:

»Det har senest fløjet i Papua Ny Guinea for MAF, Mission Aviation Fellowship, en nødhjaelps­organisati­on, der i over 70 år har fløjet forsyninge­r som medicin og nødhjaelp ud til mennesker, der lever i isolerede områder.«

Før det nye fly bliver en del af flyparken, skal det gennemgå en mindre renovering på et specialvae­rksted i Schweiz. Renovering­en forventes at vaere faerdig medio april, således at flyet kan blive sat i rutedrift den 1. maj.

Nordic Seaplanes oplyser, at flykøbet er foretaget, fordi selskabet har manglet kapacitet, og det ekstra fly vil isaer blive indsat på morgenafga­ngene. Nordic Seaplanes vil desuden udnytte den øgede kapacitet til at vurdere nye muligheder.

Efter en vinterpaus­e, hvor det nuvaerende vandfly har vaeret til det store årlige serviceeft­ersyn i Schweiz, genoptager Nordic Seaplanes ruten mellem Aarhus og København den 18. februar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark