Jyllands-Posten

Afstribnin­g af cykelsti ved havnen er gået i stå

I oktober begyndte Aarhus Kommune at afstribe og dermed tydeliggør­e cykelstien ved havnefront­en. Men kommunen er ikke faerdig med arbejdet endnu.

- IDA SEJERSDAL DREIAGER ida.s.dreiager@jp.dk

De hvide striber, der markerer cykelstien langs havnefront­en, stopper naer krydset ved Skolegyde. Derfra er der kun afstribnin­g i den ene side hele vejen til cykeltunne­llen ved Nørreport. Aarhus Kommune begyndte arbejdet med at afstribe cykelstien i oktober sidste år, men er ikke faerdig endnu.

Dårligt vejr

Lise Hoppe, der er projektled­er ved Teknik og Miljø, forklarer, at afstribnin­gen er gået i stå af to årsager.

»Vi arbejder på at lave et nyt cyklistsig­nal i krydset ved Skolegyde. Først når vi har placeret det, laver vi den sidste afstribnin­g dernede. Vi ville gerne have lavet det faerdigt hen til tunnelen, men som vejret er lige nu, kan vi simpelthen ikke. Det handler om, at belaegning­en skal vaere tør, ikke alt for kold og ikke have salt på,« siger hun.

Cykelstien, der løber fra Dokk1 og langs havnen op til Risskov og Den Permanente, var efter anlaegning­en genstand for en del kritik. Tidligere var det nemlig raekker af stålkopper, der viste cyklister og fodgaenger­e, hvor de hver isaer hørte til. Men det var alt for svaert at se markeringe­n, og det førte til kaotiske og potentielt farlige situatione­r på straekning­en, lød kritikken i både laeserbrev­e og artikler.

Arbejdet traekker ud

Derfor meldte Aarhus Kommune sidste år ud, at den ville tegne cykelstien klart op på samme måde som cykelstien over Europaplad­s.

Men opgaven er altså trukket noget ud.

»Det tager lang tid at lave. Det er egentlig et simpelt projekt, men på grund af omgivelser­ne og vejrforhol­dene er det lidt tricky at få det udført,« siger projektled­er Lise Hoppe.

Kan du sige noget om, hvornår det bliver faerdigt?

»Nej. De seneste 14 dage har vi gået og holdt øje, men det har ikke vaeret muligt. Så vi kan ikke sige, hvornår det kan lade sig gøre. Men vi er opmaerksom­me på det,« siger Lise Hoppe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark