Jyllands-Posten

Nyt pop-up hotel er åbnet i Mejlgade med ét vaerelse

Bedre Naetter er navnet på et nyt hotel, der netop har slået dørene op i Aarhus.

- CAMILLA KJAERGAARD OLESEN Lokalavise­n jraarhus@jp.dk

Hos Hotel Bedre Naetter er der kun ét vaerelse, og indtil videre eksisterer det kun ind til april. Til gengaeld skraedders­yr folkene bag hotellet din nattesøvn, så den bliver ekstra god.

Gaesterne skal udfylde et spørgeskem­a på forhånd, hvor de bl.a. oplyser, om de sover på ryggen, siden eller maven, om de sveder, fryser og så videre om natten. På den måde får man den helt rigtige springmadr­as, topmadras, dyne og pude til natten i rummet, der er malet i en mørkeblå farve med hvidt tyl haengende ned fra loftet omkring sengen. Og intet koldt lys, som er forstyrren­de for søvnen.

»Vi bruger en del tid på at tilpasse sengen hver gang til den enkelte. Det er helt bevidst, at lokalet er mørkt. Det er for, at kroppen skal omstille sig, så den er klar til at komme i en dyb søvn. Vi ved, at der er rigtig mange, der sover dårligt om natten, og med det her hotel vil vi gerne dele vores erfaring og hjaelpe folk til at få en bedre nattesøvn,« siger Charlotte Linck, presseansv­arlig hos Bedre Naetter på Vesterbro Torv, der står bag hotellet.

Kun ét indtil videre

Foruden soverummet, som man traeder ind i, når man har åbnet døren og gået opad de få trappetrin i den lillamaled­e minientre, er der også et loungeområ­de. Her kan man i bløde stole drikke en kop godnatte med urter, der hjaelper på søvnen og gør en afslappet, mens man laeser i en af videnskabs- eller eventyrbøg­erne, der står på den grønne reol med masser af grønne planter.

»Vi har sat bananer, vindruer og valnødder frem, som gaesterne må tage af. Det er alt sammen medvirkend­e til, at musklerne og kroppen slapper af. Der er intet koffein, sukker eller andet opkvikkend­e i rummet - kaffen må man vente med, til man får serveret morgenmade­n,« siger Charlotte Linck.

For at få styr på tankemylde­r, som mange oplever, når de skal sove, er der indrettet et meditation­srum med yogamåtter, et vamset, blødt, blåt gulvtaeppe og tyl på vaeggene, hvor man kan få styr på sine tanker til beroligend­e musik, inden man bevaeger sig ud til det hvide badekar. Hotel Bedre Naetter råder til, at man tager sig et langt, varmt bad med masser af lavendelol­ie, så kroppen kan blive godt afslappet og klar til at putte under dynen.

»Der er skaermfrit hos os. Vi kan selvfølgel­ig ikke bestemme, om gaesterne kigger på deres mobiltelef­oner, men vi fraråder det, for lyset fra telefonen er ikke godt, når man skal sove. Vi har heller ikke krimier på hylden med bøger, for de kan få pulsen til at stige,« siger Charlotte Linck.

Flere vaerelser på sigt

Indtil videre er det lille hotel med det ene vaerelse kun åbent frem til den 12. april, men der er mulighed for, at det enten bliver forlaenget, eller at Bedre Naetter finder et andet sted, hvor hotellet kan opføres permanent og med flere vaerelser.

»Vi har haft en kaempe efterspørg­sel, efter vi åbnede den 11. februar. Det strømmer til med børnefamil­ier, der har brug for en god nats søvn og midaldrend­e par, der gerne vil sove her. Hvis vi kan finde de rette lokaler, og hvis det giver mening, kunne det vaere fedt at åbne et sted med flere vaerelser,« siger Charlotte Linck.

Det koster 299 kr. for en nat inklusiv morgenmad at sove på hotellet.

Vi kan selvfølgel­ig ikke bestemme, om gaesterne kigger på deres mobiltelef­oner, men vi fraråder det, for lyset fra telefonen er ikke godt, når man skal sove. CHARLOTTE LINCK, PRESSEANSV­ARLIG HOS BEDRE NAETTER PÅ VESTERBRO TORV

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark