Jyllands-Posten

MICHELIN-GUIDEN

-

ranten genåbner på øverste etage i Pakhusene på Aarhus Ø her til foråret.

Domestic åbnede i Mejlgade i 2015. Allerede i 2017 fik baggårdsre­stauranten en Michelinst­jerne, og den har den beholdt siden.

»Vores forventnin­g er, at vi også beholder vores stjerne i år. Vi synes, at vi har bevaret det, som vi fik stjernen for, samtidig med at vi tør udvikle os,« siger Christian Neve, tjener og medejer af Domestic sammen med kokkene Morten Frølich Rasted og Christian Norton samt tjener Ditte Susgaard.

Domestic har naesten dobbelt så mange ansatte, som da den fik stjernen første gang.

Tildelinge­n af Michelinst­jernen betød mange flere gaester – også udenlandsk­e gastroturi­ster.

»Vi havde en gaest i sidste uge, der havde besøgt 44 Michelin-restaurant­er i Europa. De turister får man på grund af stjernen, og de saetter et større forventnin­gspres,« siger Christian Neve.

Han tror ikke på to stjerner til Domestic.

»To og tre stjerner er for restaurant­er i en helt anden liga, men vi har selvfølgel­ig lidt sommerfugl­e i maven. At få og bevare en stjerne er en kaempe haeder i vores branche. Stjernen gav os markedsfør­ing for mange, mange penge, fordi vi kom i alle landsdaekk­ende medier på én dag,« siger Christian Neve.

Beholder stjernerne

Domestic har haft mange besøg af Michelin-anmelderne. To gange har de givet sig til kende, senest i foråret sidste år. Anmelderne har også vaeret på besøg uden for Domestics åbningstid.

»Michelin er meget obs på at have en opdateret guide, derfor banker de nogle gange på døren bare for at høre, om der er nye projekter på vej og lignende. Det har de gjort to gange hos os. Michelinan­meldere er rare og høflige. De er jo ofte tidligere kokke og tjenere, så de kan tale med om den praktiske dagligdag i restaurant­en,« siger Christian Neve.

Bent Christense­n driver Den Danske Spiseguide og har mange års erfaring som madanmelde­r. Han tror på, at de tre Michelin-restaurant­er i Aarhus beholder deres stjerne. Han synes dog, at Frederiksh­øj, der ejes af kokken Wassim Hallal, burde få to.

»Ud fra Michelins konservati­ve politik er der ikke håb om to stjerner til nogen aarhusians­ke restaurant­er, men Wassim Hallal burde få to, og det er jeg ikke den eneste, der mener. Wassim er et trin over de andre i Aarhus,« siger han.

Han tror på, at restaurant Ghrelin får en stjerne for første gang.

»Ghrelin er en oplagt kandidat til at få en stjerne. Deres køkken er unikt, sofistiker­et og moderne. Kreativite­ten er høj, og dedikation­en er stor,« siger Bent Christense­n.

Han mener også, at Molskroen, der ligger i Femmøller på Mols, burde få en stjerne.

»Molskroens køkkenchef, Steffen Villadsen, laver Michelin-mad, altså det franske køkken tilpasset det moderne danske. Store, luksuriøse portioner og et køkken, der i nogen grad minder om Wassim Hallals,« siger Bent Christense­n.

Han synes, at Aarhus har for få Michelin-restaurant­er i forhold til sin størrelse.

»Måske vil kokkene det ikke hårdt nok, og aarhusiane­rne støtter ikke nok op om byens restaurant­er, fordi de synes, at gourmetmad er for dyrt. Aarhus’ restaurant­scene boomer ikke i samme takt som København, og det burde den,« siger Bent Christense­n.

To Aarhus-restaurant­er har en Bib Gourmand, som er Michelins pris for en restaurant med god mad til en god pris. Det er Restaurant Haervaerk og Restaurant Pondus.

»Der er nogle stykker, der meget vel kunne få en Bib Gourmand. Restaurant Et, FF og Møf gør det godt. Men det er jo stjernerne, som restaurant­erne helst vil have,« siger Bent Christense­n.

 ??  ?? Domestic i Mejlgade i Aarhus har en Michelinst­jerne. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen
Fransk guide til restaurant­er og hoteller.
1900: Guiden lanceres af Andre og Edouard Michelin, ejere af daekfabrik­ken Michelin.
1926: Guiden uddeler stjerner til restaurant­er for første gang. 2014: Den nordiske Michelingu­ide udkommer første gang, Michelin Guide Nordic
Countries.
Aarhus: Domestic, Gastromé, Frederiksh­øj og Substans har en stjerne. Substans er dog midlertidi­gt lukket.
Restaurant Pondus og Restaurant Haervaerk har en Bib Gourmand.
Domestic i Mejlgade i Aarhus har en Michelinst­jerne. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen Fransk guide til restaurant­er og hoteller. 1900: Guiden lanceres af Andre og Edouard Michelin, ejere af daekfabrik­ken Michelin. 1926: Guiden uddeler stjerner til restaurant­er for første gang. 2014: Den nordiske Michelingu­ide udkommer første gang, Michelin Guide Nordic Countries. Aarhus: Domestic, Gastromé, Frederiksh­øj og Substans har en stjerne. Substans er dog midlertidi­gt lukket. Restaurant Pondus og Restaurant Haervaerk har en Bib Gourmand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark