Jyllands-Posten

Borgmester er klar til at nedjustere højhusproj­ekt

Silkeborgs borgmester er efter rekordstor­e protester fra borgerne klar til at justere planerne for naesten 80 meter højt byggeproje­kt i midtbyen.

-

Mere end 1.200 indsigelse­r og underskrif­ter taler sit klare sprog. Silkeborge­nserne er imod kommunens planer om at bygge et nyt højhus. Siden planerne om et naesten 80 meter højt byggeri midt i Silkeborg

blev offentligg­jort, har kommunen vaeret lagt ned af store protester og rekordmang­e indsigelse­r. Og den protest ser nu ud til at have haft en effekt.

Borgmester i Silkeborg Kommune, Steen Vindum (V), siger nemlig nu, at man vil forsøge at imødekomme borgerne.

»Vi er sat i verden for at traeffe nogle beslutning­er og forsøge at bevaege den her by bare lidt ind i fremtiden, men vi er hverken døve eller blinde, så man vil komme til at se aendringer af lokalplane­n på baggrund af det her,« siger han til Tv2 Østjylland.

Praecis hvor store aendringer de utilfredse borgere i Silkeborg kan se frem til, tør han endnu ikke svare på.

»Ud fra høringssva­rene kan jeg jo laese, at man isaer frygter, at det vil blive for højt og markant ud mod Fredensgad­e. Og så er der også en frygt for, at det kun bliver boliger for rige mennesker. Den køber jeg godt nok ikke selv, men man kan godt kigge lidt på sammensaet­ningen, og om ikke en del af dem kunne blive til almennytti­ge boliger,« siger han.

Overordnet strategi

Steen Konradsen sidder i bestyrelse­n hos foreningen Skøn på Silkeborg, der siden begyndelse­n har vaeret modstander af de nye højhus-byggerier, som aendringen af kommunens lokalplan har medført. Han hilser Steen Vindums nye holdninger velkommen, men er stadig ikke overbevist. Det er nemlig ikke højhuset i sig selv - og hvorvidt det bliver 27, 22 eller 19 etager - han er imod, men beliggenhe­den af det.

Papirtårne­t og Fredensgår­d er en del af en overordnet strategi i Silkeborg Kommune, hvor man helt tilbage fra 2008 har arbejdet for flere højhus-byggerier i byen.

»Der er lige opført et andet højhus i byen, og bymidten er efterhånde­n så massiv, at det ikke bliver bedre med endnu et,« siger Steen Konradsen til Tv2 Østjylland.

Han peger i stedet på, at man placerer det i udkanten af Silkeborg, som det allerede har vaeret foreslået.

»Der har vaeret konkrete forslag på bordet, om hvor man kunne placere det, og der ville jeg faktisk have udsigt til det fra min egen terrasse. Det ville ikke gøre mig spor. Jeg er nemlig ikke imod højhuse som sådan. Jeg er imod, at de ligger lige inde i bymidten,« siger han.

Fredensgår­d

Byggeriet, der har fået navnet Fredensgår­d, kommer til at ligge ved området omkring Fredensgad­e, den gamle bustermina­l og Torvecentr­et. Med en planlagt makshøjde på 78,5 meter, ville Silkeborg have vaeret indehaver af to af Jyllands højeste beboelsesb­ygninger. Det nyligt opførte Papirtårn måler nemlig hele 70 meter.

»Hvis man stopper folk rundt omkring i Danmark, så er Silkeborg jo ikke en by man forbinder med store højhuse. Vi risikerer, at byen mister noget af sin sjael, hvis vi laver for meget om på det,« siger Steen Konradsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark