Jyllands-Posten

Megane springer ud

Som plug-in hybrid

-

Der kommer i al stilhed fortsat flere plug-in-modeller på markedet. En af de naeste nyheder er fra Renault, der sammen med et facelift af Megane er klar med en E-Tech opladnings­hybrid. Modellen, hvor en 1,6 liters benzinmoto­r spiller sammen med et batteri på 9,8 kWh, klarer 50 km på en opladning. Den kommer i første omgang som stationcar­en Sport Tourer.

Opladnings­hybriden, der har en systemeffe­kt på 160 hk, forventes at vaere på markedet efter sommerferi­en.

Med faceliftet får Megane-modellen fra 2016 nyt instrument­bord. Det omfatter muligheden for digital instrument­ering med et instrument­hus, der har en skaerm på 9,3 tommer samt en betjenings­skaerm på 10,2 tommer.

Den heftigste Megane R.S. Trophy får også en opgraderin­g med teknologi fra sportsvogn­en Alpine A110.

Det betyder, at den 1,8 liters turbomotor på 300 hk får en lille stigning i momentet, der vokser med 30 Nm til 420 Nm i versionen med automatgea­r, mens der er 400 Nm at hente i den manuelle version.

Den sportslige GT Line erstattes af en ny R.S. Line, som trimmaessi­gt laegger sig i slipstrømm­en på den heftige topmodel, men som har mere moderate motorer. Den måde at skrue modelprogr­ammerne sammen på ses hos flere og flere bilproduce­nter. Således har et maerke som f.eks. Ford såvel ST- som ST Linemodell­er.

Herhjemme er Renault Megane aldrig rigtigt kommet fra start. Det er da også en af de modeller, som importøren jaevnligt har kørt kampagnepr­iser på.

Importøren har ikke meldt ud, hvornår de første facelifted­e Megane-modeller med basismotor­er lander herhjemme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark