Jyllands-Posten

Ny bog er en hyldest til fortidens helte

Retro Revyen 2020 kommer omkring mange hjørner af veteranvin­tagebiler og youngtimer­nes univers.

- JENS OVERGAARD

Hvorfor ikke gå om bord i en test af en sjaelden Mercedes 500 SEC fra 1987, få en guide til køb af en aeldre Porsche 911, se naermere på historien om Ford Capri, blive guidet til importen af drømmebile­n eller tage på en tidsrejse i fire årtiers bilhistori­e og ikke mindst kunne bladre i en prisguide for 2.000 aeldre køretøjer fra AC til Zündapp?

Der er masser af tilbud i den nyeste udgave af Retro Revyen, som helt naturligt hedder 2020. Det er andet år, at folkene fra Forlaget Benjamin, som ud over Bilmagasin­et også udgiver Bil Revyen, Brugt Revyen og MC Revyen, udgiver en årbog udi veteran-, vintage- og youngtimer­universet. Det lykkedes ganske fint med den underfundi­ge og dedikerede ”petrolhead” Frederik Frey som redaktør.

Langtidsho­ldbar

Klassikerf­olket har i forvejen en raekke danske klubblade og ikke mindst FDM’s Motor Classic at vaelge imellem, og her kommer Retro Revyen ind som et fint supplement. Her er mange indgange til historiern­e, som gør, at man kan laese revyen over en laengere periode, og at den er langtidsho­ldbar.

Det forklarer formentlig også udgivelses­tidspunkte­t her først på året. Den slags revyer kom tidligere op mod jul, hvor de blandede sig i kampen om at vaere julelaesni­ng eller mandelgave­r. Men tiderne har på alle måder aendret sig, og her er der også mulig ferielaesn­ing hele året.

Vaerket omfatter mange af fortidens drømmebile­r, som stadig i dag er noget saerligt. På redaktione­n savner vi dog artikler om de mange hverdagsbi­ler, som er en del af vores bagkatalog, og som var den mest naturlige del af gadebilled­et i f.eks. 70’erne og 80’erne. Til gengaeld er der ingen tvivl, om, at der er lagt masser af arbejde og hjerteblod i at få de mange fakta med.

Flere holdninger

Frederik Frey forklarer det således:

»Arbejdet med årbogen anno 2020 tager udgangspun­kt i glaeden ved biler, der er kørt ind i pensionsal­deren. Glaeden opstår ved at eje, dyrke og ikke mindst køre i bilerne.

Som redaktør har arbejdstøj­et skiftevis vaeret skjorte, køresko eller vaerkfører­kittel,

ligesom grejet har vekslet mellem tastatur, rat, pedaler og garagens udvalg af

millimeter- og tommevaerk­tøj,« lyder det fra Frederik Frey, som uddyber hensigten med årsrevyen, hvor der er skruet op for meningerne frem for bare at registrere.

»Artiklerne griber fat i strømninge­rne og saetter emnerne i et engageret perspektiv, ligesom jeg i den seneste aftapning af årbogen tager stilling til flere emner i de nye ”Redaktøren­s holdning”-bokse,« forklarer Frederik Frey.

Efter en umiddelbar gennemlaes­ning kan vi kun give ham ret.

 ??  ?? Frederik Frey, der selv har et paent udvalg af klassiske biler i sin garage, er rejseleder på den anden udgave af Retro Revyen. Foto: Retro Revyen 164 sider med veteraner, youngtimer­e og klassikere. Testkørsle­r af og artikler om en stribe biler fra 1960 til 1990.
Pris i handel: 199,95 kr. Ved forlaget: 130,95 kr. plus porto.
Udgives af Benjamin Media
Frederik Frey, der selv har et paent udvalg af klassiske biler i sin garage, er rejseleder på den anden udgave af Retro Revyen. Foto: Retro Revyen 164 sider med veteraner, youngtimer­e og klassikere. Testkørsle­r af og artikler om en stribe biler fra 1960 til 1990. Pris i handel: 199,95 kr. Ved forlaget: 130,95 kr. plus porto. Udgives af Benjamin Media
 ??  ?? Der er mange oplysninge­r og detaljer at hente i prisoversi­gten, som omfatter 2.000 klassiske biler. Foto: Retro Revyen
Der er mange oplysninge­r og detaljer at hente i prisoversi­gten, som omfatter 2.000 klassiske biler. Foto: Retro Revyen
 ??  ?? Ford Capri, som blev kaldt en europaeisk Ford Mustang, er en af de helt klassiske sportsvogn­e, som bliver portraette­ret i revyen. Foto: Retro Revyen
Ford Capri, som blev kaldt en europaeisk Ford Mustang, er en af de helt klassiske sportsvogn­e, som bliver portraette­ret i revyen. Foto: Retro Revyen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark